TBH Secrets

3 tekens dat je shopt voor je denkbeeldige lifestyle

denkbeeldige lifestyle

Een denkbeeldige lifestyle nastreven is de belangrijkste reden dat je een miskoop doet. Je koopt dan items die je (bijna) niet gebruikt en waarschijnlijk ook nooit zal gaan gebruiken. Het resultaat? Een lege portemonnee en een volle kast met miskopen. Lees snel verder en kijk of jij ook stiekem shopt voor je denkbeeldige lifestyle. En no worries, ik ben hier zelf ook hartstikke schuldig aan! ??

Een denkbeeldige lifestyle, wat is dat eigenlijk? Dat is de kledingstijl die je shopt, maar die eigenlijk totaal niet praktisch is of bij het leven past dat je NU hebt.

Herken je jezelf in de onderstaande vier punten? Dan shop je zeker voor je denkbeeldige lifestyle.

1. Je hebt een kast vol items die je niet draagt

Misschien draag je het liefst jurkjes maar is dat niet handig op de fiets. Of houd je ontzettend van pumps maar moet je de hele dag staan op je werk. Of erger, ben je verplicht veiligheidsschoenen/laarzen/iets anders te dragen.

Misschien heb je wel een collectie clutches maar heb je nooit een feestje of event. Of moet je iedere dag een laptop mee sjouwen en die past never nooit in die leuke shopper/crossbody die je had gekocht. Mijn persoonlijke favoriet: de tas/schoenen zijn eigenlijk te kwetsbaar om te dragen in het regenachtige Nederland. Bijvoorbeeld witte schoenen of een tas van exotisch leer. Mooi, maar niet heel handig.

2. Je hebt niks om aan te trekken of te combineren

Er hangt genoeg in je kast. Zie punt 1. Je hebt tig paar schoenen en meer dan genoeg tassen. Maar niets is goed genoeg voor die dag. Die schoenen zitten niet lekker. Die tas is te klein, te groot of te zwaar. Of draag je eigenlijk nooit rood/geel/groen/roze. Of matcht de kleur nét niet helemaal bij de rest van de garderobe.

Klinkt allemaal als een echte miskoop he?

3. Je stijlinspiratie is eigenlijk een ver-van-je-bed-show

Ik vind het heerlijk om naar celebrities of grote bloggers te kijken voor mijn dagelijkste dosis stijlinspiratie. Soms vergeet je haast dat zij een totaal ander leven hebben. Want hoge hakken lopen zo veel fijner als er een auto met chauffeur voor je klaar staat. En als je een assistent hebt die al jouw spullen draagt kan je prima een superhippe micro tas dragen. Maar even serieus, dit gaat waarschijnlijk never nooit gebeuren in jouw leven. A girl can dream…

De oplossing voor shoppen voor een denkbeeldige lifestyle?

Misschien hoop je ooit een super fashionable baan te hebben maar die heb je NU niet. Dus houd jezelf niet voor de gek. Dat is beter voor je portemonnee en voor de opties die je ’s ochtends hebt.

Wees streng zijn voor jezelf! Geef een eerlijk antwoord op de vraag of je die nieuwe tas of schoenen meteen de volgende dag kan dragen. Is het antwoord nee? Laten liggen! Is het antwoord ja? Dan is het een item dat bijna zeker past in je huidige lifestyle. Kies dus gewoon voor mooie maar praktische schoenen én tassen die precies goed zijn voor wat jíj (die dag) meeneemt. Stop je zuurverdiende geld maar beter in iets waar je NU veel plezier van hebt.

Christian Louboutin Pigalle patent black 120In mijn denkbeeldige lifestyle draag ik iedere dag deze Christian Louboutin Pigalle pumps van 120mm!

Ik en mijn denkbeeldige lifestyle

Ik heb ook een hele lange tijd items voor mijn denkbeeldige lifestyle gekocht. Dat waren vooral hoge pumps. Zo mooi om te zien! De pumps die ik kocht waren voor overduidelijk voor mijn denkbeeldige lifestyle á la Carrie uit SATC. Maar mijn lifestyle is helemaal niet zo hip en fashionable als ik zou willen.

Ik reis dagelijks met de fiets en het openbaar vervoer naar mijn werk. De straatstenen in de binnenstad zijn killing voor je hakken en bovendien werk ik in een hele informele werkomgeving waar sneakers eerder regel dan uitzondering zijn. Pumps zijn behoorlijk onhandig op de fiets, vallen in mijn werkomgeving een beetje uit de toon, en ze zijn bovendien te duur om te ruïneren op straat.

Dus ik ben gestopt met het kopen van de prachtigste pumps. Ik verkoop de pumps die ik nooit aantrek en van dat geld koop ik de leukste sneakers en flatjes die wel bij mijn lifestyle passen. En echt, het is zó veel leuker om schoenen te dragen die je écht iedere dag aan kunt.

En jij?

En nu ben ik benieuwd. Heb je stiekem ook een beetje last van een denkbeeldige lifestyle? Of shop je heel bewust items die je ook écht gebruikt? Laat het me weten!

Vorige post Volgende post

Lees ook