Schoenen, Tassen

4 x feestelijke schoenen en tassen voor kerst

Kerstdiners the bag hoarderHelp! De komende tijd staat vooral in het teken van kerst en kerstdiners. Zo heb ik volgende week een kerstdiner op mijn werk en met kerst natuurlijk bij mijn ouders. Maar wat trek je eigenlijk aan naar al deze verschillende diners? En wat trek je aan als er een super chique dresscode is? Ik geef je tips voor al deze verschillende kerstdiners. Kijk je mee?

1. Kerstdiner op je werk

Het kerstdiner met je collega’s is vaak verplichte kost. De dresscode is afhankelijk van het bedrijf. Waar ik werk lijkt het altijd casual friday te zijn. Maar met kerst mag er een tandje bij. Ook al trek je een jeans aan met een (kerst)trui, zorg dat je schoenen en tas wél dressy zijn. Zo kan je direct door van kantoor naar het restaurant. Net-a-Porter slaat de spijker op zijn kop met deze outfit. Edie Parker maakt dé perfecte clutches met een beetje humor, zodat er zeker wat te lachen valt aan tafel. Ho ho ho! En tsja,deze Gianvito Rossi pumps blijven prachtig, ze stonden al eerder op mijn wishlist. Ook ná kerst.

Kerstdiner werk Edie Parker clutchEdie Parker Ho ho ho clutch via Net-a-Porter 1620 euro

Gianvito Rossi Plexi pumps via Net-a-Porter 500 euro

2. Kerstdiner bij je ouders

Het kerstdiner bij je (schoon)ouders is altijd een beetje spannend. Alle familie komt bij elkaar. Je gaat langs je grootouders of misschien wel naar je oom en tante die je jaren niet hebt gezien. Of je nou thuis blijft of naar een restaurant gaat voor de bekende kerstbrunch, het is toch wel een beetje de bedoeling dat je er netjes uit zien. Kies daarom voor comfortabele schoenen en een grote clutch (waar je tablet in past voor als het saai wordt). Met goud of zilvertinten zit je altijd goed.

Kerstdiner ouders Tory Burch flatjesDiane von Furstenberg clutch via de Bijenkorf 185 euro

Tory Burch loafers met steentjes via Paul Warmer 285 euro

3. Kerstdiner bij vrienden

Ik vier met vrienden ‘derde kerstdag’. Het is gezellig om lekker bij elkaar te komen, samen iets te eten en kleine cadeau’s voor elkaar mee te nemen. Ook is het het perfecte moment om even bij te komen van de drukke dagen voor derde kerstdag. Want misschien reis je al twee dagen het land door voor familiebezoek, heb je een dag staan zweten in de keuken of misschien moest je zelf wel werken op eerste of tweede kerstdag. Comfort is key als je met vrienden kerst viert. Hakken zijn niet nodig dus kies je voor mooie laarsjes met een gouden accent en een fijne grote maar simpele clutch. Zoals deze van Saint Lauren. Die is ook helemaal niet kerstig dus kan je ook later nog gebruiken.

Kerstdiner vrienden Saint Laurent dots clutchSaint Laurent dot clutch via Matches 490 euro

Buttes Chaumont laarsjes via Sarenza 119 euro

4. Kerstdiner met een chique dresscode

Oei! Je krijgt een uitnodiging van een chique kerstdiner mét een dresscode. Ergens heb je nog wel een nettje jurk maar accessoires heb je niet. Geen paniek! Als je nette, tikje conservatieve accessoires zoekt; ga dan voor glitters en steentjes! Die zijn namelijk áltijd goed. Want het eeuwige (zwarte) satijn is ook weer zo saai. Deze Miu Miu clutch is lekker overdreven, maar ook heel girly en speels. Deze glitter pumps lijken misschien heel chiq, maar in 2015 trek je ze gewoon aan onder een jeans en wit shirt. Kan prima!

Kerstdiner gala Miu Miu clutchMiu Miu clutch via Mytheresa 1550 euro

Zara glitter pumps via Zara 29,95 euro

Ik hoop dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan. Weet jij al wat je aantrekt met kerst?

Vorige post Volgende post

Lees ook