Tassen

5 potentiële nieuwe it-bags

nieuwe it-bags header1Voor het maken van een it-bag is geen vaste formule. Een tas heeft ‘t, of heeft ’t niet, dat gaat meestal van zelf. Maar wat maakt een it-bag nou zo bijzonder? Het vernieuwende ontwerp? Een nieuw hip merk of juist de goedkeuring van veel celebrities en fashionista’s? Het is een combinatie van factoren die voor iedere it-bag weer anders is. De hoogtijdagen van de laatste it-bag zijn wel weer geweest. Tijd voor een nieuwe! Dus zoek je nog een nieuwe tas? Lees dan snel verder.

De laatste it-bag was de Céline Luggage. Die tas is nog steeds een van mijn favoriete tassen, maar de nieuwigheid van het model is er intussen wel een beetje af. Die tas heeft de titel zo’n vijf jaar gehad (vanaf 2010). Maar wie bepaalt eigenlijk of een tas een it-bag is? Hoe dat precies gaat is mij een raadsel. Maar ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat een tas een it-bag is als:

  • dat het model echt anders is dan wat we gewend zijn,
  • deze zó populair is dat het heel lastig is om deze tas te kopen en dus altijd uitverkocht is,
  • er een buzz rond deze tas is, iedereen schrijft erover en je ziet er een hoop celebrities mee,
  • de tas kenmerkend is voor de tijd. In tijden van crisis houden we van een ingetogen ontwerp, in betere tijden mag een tas over de top zijn.

Een tas kan dus niet zo maar door een merk in de markt worden gezet als ‘de nieuwe it-bag’, dat doen ze vaak wel maar zo werkt het niet helaas. Een it-bag is vaak ook een onverwacht succes. Met dit in mijn achterhoofd heb ik de onderstaande tassen geselecteerd.

1. Mansur Gavriel Bucket bag

Mansur Gavriel bucket bag black blueMansur Gavriel Bucket bag vanaf 460 euro

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar de Mansur Gavriel bucket bag ticks all the boxes! En is ook nog eens heel betaalbaar. Ik vind deze tas dan ook de grootste kanshebber om de titel it-bag te krijgen. En stiekem heeft ie die voor mij al want ik ben nog steeds erg blij met deze tas die ik voor mijn verjaardag kocht. Op zoek naar deze tas? Houd Net-a-Porter, Matches en Colette in de gaten.

2. Chanel Boy bag

Chanel Boy watercolor spring 2015Chanel Boy bag vanaf 3700 euro

Eigenlijk zijn alle Chanel tassen klassiekers en it-bags tegelijkertijd. Je kán gewoon geen miskoop doen als je een Chanel tas koopt. Bovendien is het nog best lastig om een Chanel Boy bag te scoren die je op het oog hebt. In Amsterdam is er een chronisch tekort aan Boy bags en zelfs in Parijs is het geen garantie dat je er eentje kunt vinden. Voor deze tas heb je een lange adem nodig. En een grote portemonnee want dit is de duurste tas uit dit rijtje.

3. Fendi Peekaboo

Fendi peekaboo red medimFendi Peekaboo medium via Net-a-Porter 3700 euro

Stiekem is de Fendi Peekaboo een hele oude tas. Of nouja oud, het model is al een paar jaar oud. Maar het lijkt alsof de Peekaboo weer helemaal hot is sinds Fendi ze een tijdje terug heeft geüpdate. En zeker nu de micro uitvoering super populair is. Niet om daadwerkelijk te gebruiken, maar dit micro (je iPhone 6+ zou er niet eens inpassen…) tasje hang je aan je ándere tas als accessoire. Maar ook de medium Peekaboo mag er zijn. Logisch, want het is een hele mooie simpele tas voor overdag én ’s avonds.

4. Chloé Faye

Chloé Faye bag suede pythonChloé Faye tas via Mytheresa 1250 euro 

Chloé is weer terug. Tot een jaar geleden warzen ze een beetje de weg kwijt met hun tassen. Het was het allemaal nét niet. Het grote succes van de Paddington, de it-bag uit het begin van deze eeuw, konden ze nog niet evenaren. Maar na de Drew die vorig seizoen ineens een hit bleek te zijn, scoren ze deze zomer met de Faye tas. Een hippie chic tas die je nu bij elke blogger terug ziet. En de Faye is bijna overal uitverkocht. Klinkt als een nieuwe potentiële it-bag toch?!?

5. Balenciaga le Dix

balenciaga le dix yellow matches exlusiveBalenciaga le Dix via Matches 1575 euro

Toen de hippe street style ontwerper bij het keurige Balenciaga aan de slag ging, was het afwachten waar hij mee zou komen. Maar bij Balenciaga laat hij zien dat hij óók hele moderne klassieke stukken kan maken. De le Dix tas is daar een goed voorbeeld van. Lady Gaga is de muze van Wang en we zien haar de laatste weken erg vaak met deze tas in het zwart. Best knap, want Lady Gaga staat erom bekend zelden hetzelfde te dragen. Zelf ben ik ook érg gecharmeerd van deze tas.

Ik zet mijn geld op de Mansur Gavriel bucket bag en op de Chloé Faye tas. Wat denk jij dat de nieuwe it-bag gaat worden?

Vorige post Volgende post

Lees ook