Tassen, TBH Secrets

5 tips voor het kopen van een designertas

designertas kopen promoWaar moet je op letten als je een designertas (of elke andere tas) gaat kopen? Natuurlijk of de tas in kwestie mooi is. Dat is nummer één. Maar verder? Het moet vooral géén impulsaankoop worden. Hoe weet je zeker dat het om ware liefde gaat tussen jou en de tas? Om miskopen te voorkomen geef ik je 5 tips voor het kopen van een designertas.

1. De it-factor

De tas moet voor jou de it-factor hebben. Je hart moet er sneller van gaan kloppen, je wordt warm bij het zien van de tas en je kan hele dagen aan niets anders denken dan DE tas. Complete outfits zijn al lang en breed bedacht met DE tas. Als je dit gevoel te pakken hebt dan zit het waarschijnlijk goed. Maar een impulsaankoop zit in een klein hoekje, dus het is verstandig om tip 2 t/m 5 ook goed in overweging te nemen.

2. Kies welke tas je écht nodig hebt

Er is een verschil tussen willen en nodig hebben. En ja, natuurlijk heb je niks nodig en wil je alles. Maar als je een tas wilt kopen, moet je ook kritisch zijn. Zo gebruik je een schoudertas vaker dan een clutch. Een tas van glad leer is praktischer dan een tas gemaakt van python. Heb je veel gekleurde trendy tassen maar mis je eigenlijk die klassieke zwarte tas die overal bij past? Ga dan op zoek naar de perfecte zwarte tas. En heb je al meerdere zwarte simpele tassen? Dan is het nu tijd voor die prachtige fuchsia tas.

Chloé baby Marcie light grey

Chloé Baby Marcie 995 euro via Mytheresa

3. Doe je research

Wees goed voorbereid als je een tas gaat kopen. Struin het internet af om te weten in welke kleuren en uitvoeringen je tas verkrijgbaar is. Met een paar klikken heb je alle info zoals prijzen te pakken. Ideaal! Je kan natuurlijk ook zelf naar de winkels gaan, maar dat kost tijd en energie. Tenzij shopping je cardio is natuurlijk.

4. Test je tas deel 1

Bij punt 2 en 3 heb je bepaald wat voor tas je zoekt en welke je wilt hebben. Dan is het tijd om de tas aan een uitgebreide test te onderwerpen. Zoek je een tas waar je laptop in past? Neem je laptop mee naar de winkel, of zorg dat je de maten van de tas én laptop weet. Het is echt niet gek als je al het papier uit de tas haalt en je eigen spullen erin stopt. Zo zie je niet alleen of alles in de tas past, maar ook hoe de tas eruit ziet met jouw spullen. Het zal niet de eerste keer zijn dat die ene prachtige structured tas als een plumpudding in elkaar zakt zo gauw je ‘m gaat gebruiken.

Zoek je een tas die je ook zonder problemen kunt dragen over je dikke winterjas? Trek dan je winterjas aan als je de tas gaat kopen en kijk of de hengsels van je tas over je schouder passen. Met deze test voorkom je een miskoop. Want wat heb je aan een tas die je eigenlijk niet kunt gebruiken omdat hij te klein/groot/smal/zwaar/onhandig is? Niet veel nee.

5. Test je tas deel 2

Kwaliteit is belangrijk. Zeker als je een paar honderd of misschien zelfs wel duizenden euro’s aan je nieuwe aanwinst uit wilt geven. Check hoe de tas gemaakt is. Is het leer dat gebruikt is zonder imperfecties? Zie je in de winkel al krassen? Krassen in de winkel zijn meestal een slecht teken. Of het leer is super kwetsbaar, of tas is immens populair. Koop nooit een showexemplaar, tenzij je een hoop korting krijgt. Bekijk ook zeker de binnenkant van de tas. Want als die slecht is afgewerkt, dan is de kans groot dat ze aan de buitenkant ook steekjes hebben laten vallen. Zijn de naden wel even en recht gestikt? Het stiksel is ook altijd een goede indicatie van de kwaliteit.

Ik hoop dat je met deze 5 tips een weloverwogen keuze kunt maken als je een designertas wilt gaan kopen. Natuurlijk is de prijs ook belangrijk en daarvoor heb ik nog een extra tip: de uitverkoop! In de sale vind je als je goed zoekt je droomtas mét een hoop korting. Vanaf volgende week begint de sale weer in Nederland. Houd mijn blog in de gaten want ik vertel je alles over de beste deals.

[foto via Style.com]

Vorige post Volgende post

Lees ook