Schoenen, Tassen

Alexander Wang accessoires lente/zomer 2016

Alexander Wang accessoires lente 2016

2015 is voor Alexander Wang een jaar vol hoogte- en dieptepunten. Zijn contract bij Balenciaga is niet verlengd (helaas), maar hij viert dit jaar wel zijn 10-jarig jubileum van zijn eigen label. Daarom doet hij komend seizoen vooral waar hij goed in is. Mooie luxe street style, gemixt met echte Alexander Wang favorieten. En dat zie je ook goed terug in de accessoires die hij vandaag in New York showde.

Alexander Wang accessoires tassen lente 2016

Is het een hele vernieuwende collectie? Niet echt, de sporty stijl gemixt met moderne items kennen we nu wel. Never change a winning team zeggen ze niet voor niets. Want het wérkt en met deze stijl heeft Wang een grote fanbase opgebouwd. Front row zaten bloggers en celebrities zoals Lady Gaga Kanye West en vele anderen.

Maar terug naar de accessoires. We zagen kleine clutches met veel studs en het betere hang en sluitwerk. En een grote tas met studs en patches. Een beetje een gek model waar ik niet veel over kan zeggen als ik de foto’s zie. Maar Wang denkt ook heus aan de gewone vrouw. Ik zag een mooie en simpele wallet on a chain tas in suède waarbij de ketting minder grof is dan bij de andere tassen.

Alexander Wang accessoires tassen lente 2016

Alexander Wang accessoires sandalen lente 2016

De schoenen waren ook heel erg Alexander Wang. Je zal uit zijn hand nooit torenhoge pumps zien of flashy schoenen met glitters en stenen. Alexander Wang kiest juist voor grove details, zoals deze drukknopen, en materialen zoals leer en nylon. De Teva-achtige sandalen zijn ook al een paar seizoen in, maar Wang geeft er duidelijk zijn eigen draai aan dit seizoen. Het resultaat is een stoere sandaal. En sneakers ontbreken natuurlijk ook in geen enkele collectie van Wang. Dit seizoen zijn ze heel simpel. Geen logo’s en geen schreeuwerige kleuren of details. Lekker basic dus.

Alexander Wang accessoires sandalen lente 2016 Alexander Wang accessoires sneakers lente 2016

Al deze Alexander Wang accessoires zijn pas aan het einde van dit jaar te koop. Ook is het nog even afwachten of alles wel in productie wordt genomen. Ik kan me voorstellen dat de grote schakelkettingen niet altijd even praktisch (zwaar) zijn.

Meer weten over Alexander Wang? Check dan alexanderwang.com. Ik ben benieuwd wat jij van deze collectie vindt! Ben jij een Alexander Wang fan? Of juist helemaal niet?

[foto’s via Vogue Runway]

Vorige post Volgende post

Lees ook