Tassen

Alexander Wang Attica tas

alexander wang attica burgundy

Het is alweer een tijdje geleden dat Alexander Wang een echte goeie tas heeft gemaakt. De Rocco stamt alweer uit 2012. Dat was (en is!) een iconische tas en typisch Wang. Hij maakte daarna nog veel andere mooie tassen met die typische street style flair; modern en draagbaar. Maar die vond ik niet heel erg boeiend. De Alexander Wang Attica wel. Het is zijn interpretatie van de Hermès Kelly.

alexander wang attica black

Toen ik deze tas voor het eerst zag, dacht ik meteen aan de Hermès Kelly tas. Zelfde vorm en een zelfde soort sluiting met een bandje aan de voorkant. Wel anders is dat de tas uit twee vakken bestaat en de tas daardoor niet zo stijf lijkt als de Kelly. De Mini Attica heeft nog een schouderband met een schakelketting. Die is net wat stoerder.

alexander wang attica burgundyAttica Medium via Net-a-Porter 960 euro 
alexander wang attica mini blackAttica mini via Farfetch 735 euro

Hoe mooi ik de Hermès Kelly (mijn ultimate HG) ook vind, dit vind een mooie moderne interpretatie én vele malen goedkoper dan ‘het origineel’. Voor minder dan 1000 euro vind ik dit een van de leukste tassen van dit moment. En de bordeauxrode Attica is toch de meest geweldige herfstkleur?

Shop de Alexander McQueen Attica tas via Net-a-Porter of Farfetch.

Vorige post Volgende post

Lees ook