Schoenen, Tassen

Alexander Wang tassen en schoenen herfst/winter 2015

Alexander Wang fw 15 headerHet is weer fashion week season! Vorige week begon de New York Fashion Week en dat betekent dat het hele modecircus achtereenvolgens New York, Londen, Milaan en Parijs afstruint om héél veel nieuwe collecties te bekijken. Ik ben altijd erg benieuwd wat designers voor schoenen en tassen de runway opsturen. De shows geven een goed beeld van wat de trends de komende seizoenen gaan worden. Gisteren was het de beurt aan Alexander Wang om zijn herfst/winter 2015 collectie te tonen. En geheel tegen mijn verwachtingen in, werd het géén sportieve show!

Bekijk hier de hele Alexander Wang F/W 2015 show

Alexander Wang fw 15 bagsBij Alexander Wang verwacht ik eigenlijk altijd een sportieve collectie met een flinke dosis streetstyle. Een beetje zoals de H&M x Alexander Wang collectie, of zijn vorige eigen collectie. Maar een goede designer blíjft je verrassen en dat deed Wang deze collectie ook echt. Het is een rock ’n roll collectie geworden zonder zijn kenmerkende sportieve inslag. En er is nog iets opvallends aan deze collectie. Wang zegt in een reactie op zijn show:

“Our customer wants black, so why not do an all-black collection?”

Wang laat zich dus leiden wat het publiek wil. Opvallend, want normaal dicteert een ontwerper juist wat het publiek moet dragen. Maar eigenlijk is dit heel slim van Wang want zo heeft hij een super commerciële collectie gemaakt die zeker goed gaat verkopen. Want álles is heel erg draagbaar! Slimme gast die Wang.

Alexander Wang fw 15 shoes

Waar Wang vorig seizoen zijn modellen praktisch alleen met sneakers de runway opstuurde, dragen de modellen dit keer een hybride variant van moonboots, biker laarzen, bergschoenen én flatforms in één. Ze doen mij nog het meest denken aan het alternatieve Engelse merk New Rock Boots (Google het en je weet precies wat ik bedoel). Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik hier van vind, maar ik weet wel zeker dat we dit soort dikke vette flatforms veel meer gaan zien. Wen er alvast maar aan dus.

Over zijn tassen ben ik een stuk enthousiaster. Als je goed kijkt zijn het klassieke Alexander Wang vormen. De Rocco heeft een update gehad, maar ook de Dombo backpack zien we duidelijk terug. Uiteraard versierd met stoere studs. Qua tassen is dit dus een hyper commerciële collectie. Slim, want ik was eerlijk gezegd alweer een tijdje uitgekeken op zijn gewone collectie.

Deze collectie zal aan het eind van de zomer verkrijgbaar zijn. Meer weten over Alexander Wang? Check Style.com of Alexanderwang.com.

[foto’s en quote via Style.com]

Vorige post Volgende post

Lees ook