Tassen

Balenciaga Bazar shopper

Balenciaga Bazar shopper xl multicolour

Toen Alexander Wang vertrok en Demna Gvasalia bij Balenciaga kwam werken, vroeg ik me meteen af wat er met de tassen zou gebeuren. Een nieuwe ontwerper betekent meestal ook nieuwe tassen. De enige Balenciaga tassen die tot nu toe álle ontwerpers overleefden zijn de Classic City tassen. Maar nu is er dus de nieuwe Balenciaga Bazar shopper. Inderdaad een échte shopper maar wel een met een duur prijskaartje.

Balenciaga Bazar shopper small medium

Demna Gvasalia werd vooral beïnvloed door zijn jeugd in communistisch Georgië (simpele en goedkope massa items) en Londen waar hij later naar toe verhuisde (popcultuur). Hij combineert dat vooral in zijn label Vetements, maar ook bij Balenciaga zie je die invloeden terug maar dan een stuk luxer. Hij had nog nooit een tas ontworpen dus iedereen was zeer benieuwd waar hij mee zou komen. Hij kwam dus met een leren luxe shopper.

Want wie geeft er minimaal 1000 euro uit aan een tas die verdacht veel lijkt op een plastic shopper?! Een shopper die wordt gebruikt bij verhuizingen of door zwervers? Totaal géén high fashion dus. Maar toch is het een tas die veel mensen willen hebben.

Balenciaga Bazar shopper small red blueSmall 1195 euroBalenciaga Bazar shopper medium blue black whiteMedium 1295 euroBalenciaga Bazar shopper xl multicolourXL 1995 euro 

De Balenciaga Bazar shopper is gelukkig gemaakt van leer. Verschillende kleuren leer zijn aan elkaar genaaid om het effect van zo’n nylon shopper na te bootsen. De tas heeft zelfs zo’n zelfde ritssluiting aan de bovenkant. De kleine en medium variant vind ik echt nog wel leuk en praktisch. Wel een héél klein beetje te simpel. Maar die XL versie van bijna 2000 euro? Véél te groot en te onhandig!

Gelukkig is er ook nog een effen kleur. Die is best mooi toch?

Balenciaga Bazar shopper small blueSmall 995 euro

Maar zijn er echt mensen die deze tas willen hebben? In een artikel in de Telegraph vertellen de inkopers van Net-a-Porter en Matches dat de tas binnen no time uitverkocht was!

Shop de Balenciaga Bazar shopper via Balenciaga, Net-a-Porter, Matches of de Bijenkorf in Amsterdam.

Vorige post Volgende post

Lees ook