Schoenen, Tassen

Balenciaga lente/zomer 2018 tassen en schoenen

Balenciaga spring 18 looks

Balenciaga is de laatste jaren erg verandert door Demna Gvasalia. Gvasalia hoort natuurlijk óók bij Vetements en hij werkte ooit bij Martin Margiela, vandaar zijn liefde voor het alledaagse en het ‘vreemde’. Zijn stijl vindt niet iedereen direct mooi. Maar seriously Balenciaga?!? Crocs inspired pumps en plateauzolen??! Gelukkig waren er ook een aantal mooiere schoenen en tassen. Kijk je mee?

Balenciaga spring 18 crocsGeld speelde een rol in deze collectie. En de gewraakte platform crocs…

Ik dacht Crocs intussen écht op sterven na dood waren. Christopher Kane probeerde het vorig jaar nog met een collectie Crocs met sierstenen. Maar Balenciaga waagt nog één poging om Crocs weer fashionable te maken. Maar echt houd op zeg, dit is net zo’n slecht idee als van die sneakerpumps! #fashionvictim!

Gelukkig valt er ook wel wat te lachen in de collectie. Want wat dacht je van een scooter topkoffer als tas? Balenciaga liet zich inspireren door de topkoffers van Piaggo. Uiteraard is het Piaggo logo vervangen door het nieuwe Balenciaga monogram (BB).

En Balenciaga was eigenlijk het enige designermerk op dit moment zónder logo flap bag. Dat hebben ze dit seizoen maar even rechtgezet. Want als er iets goed scoort dit seizoen dan is het wel een draagbare flap bag met logo. Natuurlijk heb je de Chanel flap bags, maar die van Gucci zie je tegenwoordig nog véél vaker! En zoals je hieronder ziet, zijn de Balenciaga flap bags best mooi he?

Balenciaga spring 18 flap bagsDe nieuwe Balenciaga flap bagsBalenciaga spring 18 motor cases De topkoffers-die-eigenlijk-gewoon-een-tas zijn van BalenciagaBalenciaga spring 18 bagsBalenciaga spring 18 bag raincoatsDe leren ‘raincoats’ van Balenciaga

Ik denk dat de mensen van Handbag Raincoat minder blij is. Dit Amerikaanse merk bedacht een regenjas voor je designertas. Heel handig! Maar Balenciaga heeft nu een eigen variant gemaakt die hier wel heel erg sterk op lijkt. Het enige verschil is dat de Balenciaga variant van leer is. En of dat nou zo handig is in de regen?

Bekijk de collectie op Balenciaga.com. Deze collectie ligt aan het eind van dit jaar in de winkels.

Vorige post Volgende post

Lees ook