In de media, Tassen, TBH Secrets

Beleggen in luxe tassen: hoe doe je dat?

Christies handbag sale hermes chanel

Geld verdienen met het kopen van luxe designertassen? Het kan echt! Op je spaarrekening krijg je tegenwoordig eigenlijk geen rente meer dus je moet een beetje creatief zijn als je van geld nog meer geld wil maken. Traditioneel beleggen kan ik niet, maar ik ben wel goed in geld uitgeven. En juist dat komt goed uit als je wilt beleggen in luxe tassen. Ik vertelde er afgelopen zondag al over in een reportage op Radio1 en vandaag leg ik je meer uit hoe je dat dan precies doet.

Hermès Birkin 35 Rose Jaipur Epsom phw Hermès Birkin 35 Rose Jaipur Epsom phwEen nieuwe Hermès Birkin 35 in Rose Jaipur Epsom PHW via Labellov 13.950 euro

Mannen investeren tegenwoordig heel hip in dure en bijzondere whiskeys. Wij vrouwen kunnen ons beter richten op het beleggen in luxe tassen vind ik. Jolijn Kuiper van het Radio 1 programma Start interviewde mij vorige week over dit onderwerp. Maar voordat je duizenden euro’s gaat uitgeven aan een tas moet je wel weten wát je dan moet kopen. Welke tas is nou de perfecte investment piece?

Het is misschien cliché, maar wil je veel verdienen aan het verkopen van een tas? Kies dan voor de ultieme klassieker en de meest gewilde en oh zo lastig verkrijgbare Hermès Birkin. Door de enorm grote vraag verkoop je deze tas 100% zeker met een flinke winst als je dat wilt. Je mag ‘m natuurlijk ook gewoon zelf houden als je de tas eenmaal hebt gevonden. Want het kopen van een echte Birkin is zeker geen sinecure.

Want hoe koop je nu precies de Birkin? Wachtlijsten zijn er niet echt meer, maar je kunt helaas niet zo maar de winkel in lopen om er eentje aan te schaffen. Je hoort een relatie met een sales assistent van Hèrmes op te bouwen. Daarvoor moet je eerst een hoop small leather goods, sjaals en andere tassen kopen. En héél misschien dan krijg je dan eens een keer een Birkin aangeboden. Je begrijpt het vast wel, je bent dan inmiddels platzak en maanden verder. Kan het ook anders? Ja hoor, probeer het eens in Parijs, daar schijnt het makkelijker te gaan.

De Hermès flagship store in Parijs aan de Rue du Faubourg-Saint-Honoré is een grote toeristische trekpleister. In die winkel komen zo veel toeristen dat je daar als klant bijna geen goede relatie kunt opbouwen. Het schijnt dat als je geluk hebt je als walk in een Birkin kunt kopen. Het is een kwestie van geluk hebben dus. Maar als je zo veel kunt verdienen aan deze tas wil je die gok best wagen toch?

Tip: Meer lezen over het kopen van een Hermès tas? Het boek Bringing home the Birkin is echt een aanrader.

De berekening

Een nieuwe Hermès Birkin 35  kost 7.400 euro. De gemiddelde verkoopprijs is 14.000 euro. Dat is een winst van maar liefst 6.600 euro! Bijna het dubbele dus. Dat is nog eens lekker beleggen. Maar hoe verkoop je die tas dan?

Je kunt deze tas dus voor bijna het dubbele verkopen via een reseller. Deze resellers vragen meestal een aantal procent commissie per verkochte tas. Mijn favoriete (online) winkels zijn Labellov in Antwerpen en Designer-Vintage.nl. Beide shops bieden geregeld nieuwe Hermès tassen aan.

Voor mij blijft het voorlopig nog een droom om deze tas te kopen, laat staan om in deze tas beleggen. Maar je kan niet vroeg genoeg beginnen met het bedenken van een plan van aanpak denk ik dan.

[Header via Christies]

Vorige post Volgende post

Lees ook