Schoenen

Best Budget Buy: Filippa K Kate sneakers

Filippa K Kate sneakers navy

Ik houd van Scandinavisch design (interieur én kleding). Het is simpel, tijdloos en van goeie kwaliteit. Filippa K heeft de Kate sneakers en die zijn precies dat. Nu lijken misschien alle effen sneakers op elkaar, maar het is net als met little black dresses, het verschil zit in de details en afwerking. Met de Filippa K Kate sneakers heb je een tijdloos paar sneakers in huis.

Filippa K Kate sneakers navyKate in navy via 200 euroFilippa K Kate sneakers blackDe zool in een contrasterende kleur

De afwerking zit ‘m bij Filippa K in het boterzachte leer. En als je goed kijkt, zie je dat het gedeelte bij de hiel doorloopt. Geen extra stuk leer of een logo. Een ander detail zijn de 6 kleine puntjes bij de veters.

En je kan het hier niet zien, maar de onderkant van de zool van het zwarte paar is lichtroze. Leuk! Is wel na een paar stappen vies, maar zo zie je dat Filippa K heeft nagedacht over kleine details.

Filippa K Kate sneakers beigeKate in beige via Zalando 200 euroFilippa K Kate sneakers blackKate in zwart via Zalando 200 euroFilippa K Kate sneakers whitesKate in wit via Zalando 200 euro

Wat ik ook goed vind, is dat Filippa K heel open is waar hun spullen vandaan komen. Het is niet voor iedereen belangrijk, maar ik wil graag weten waar iets gemaakt wordt. Op de website van Filippa K staat dat deze schoenen in een Portugese fabriek met 92 werknemers worden gemaakt. En dat een team Filippa K zelf langsgaat. Over transparantie gesproken!

En toch zijn deze sneakers niet duur. Voor 200 euro heb je een paar tijdloze leren handgemaakte sneakers. Shop de Filippa K sneakers via Filippa K, Zalando of de Bijenkorf.

Vorige post Volgende post

Lees ook