Schoenen, Shoe Sunday, Tassen

Best of the rest: fashion week Milaan lente/zomer 2016

Milan fashion week spring summer 2016

Fashion week in Milaan is net afgelopen. Vrijdag heb ik je al de bonte Gucci show laten zien. Maar er waren nog veel meer mooie shows die ik je niet wil onthouden. In best of the rest laat ik je de highlights zien uit de shows van Dolce & Gabbana, Moschino, Marni en Fendi. Vier totáál verschillende shows. Van strak minimalistisch tot modern barok en eigenlijk alles wat daar tussen zit. Kijk je mee?

Dolce & Gabbana

De Dolce & Gabbana show was een ode aan Italië. Dolce & Gabbana stond altijd al voor Italiaanse over de top luxe, maar dit seizoen ligt het er wel héél dik bovenop. Het is een ode aan steden zoals Rome, Florence, Capri, Venetië en Portofino. Doe daar nog een flinke portie allerhande Italiaans fruit, bloemen, kant, prints én veel goud bovenop en je hebt de show voor aankomende lente/zomer. Italia is love.

Dolce & Gabbana bags spring summer 2016 Dolce & Gabbana bags spring summer 2016

Moschino

De show van Moschino is altijd de vrolijke humoristische noot tijdens fashion week. Zeker met grapjas Jeremy Scott aan het roer. Na Barbie, fastfood, beren, de Looney Tunes, Spongebob is het nu tijd voor wegwerkers, verkeersborden en de carwash. Dat vertaalt zich naar tassen in de vorm van een pylon of een verkeersbord. Of het draagbaar is? Mwah, leuk om te zien was het wel.

Moschino bags spring summer 2016

Marni

Hoe druk de show van Moschino was, zo rustig was de collectie van Marni. De collectie bestond vooral uit primaire kleuren en geometrische vormen. De show leek wel een schilderij van Piet Mondriaan. Marni staat vooral bekend om de typische Marni-prints, maar dit seizoen is het heel clean en minimalistisch. De tassen zijn net zo; geometrisch van vorm zonder frutsels. Vooral de schoenen vind ik erg mooi.

Marni bags week spring summer 2016Marni shoes week spring summer 2016
Fendi

Karl Lagerfeld doet waar hij bij Fendi al jaren goed in is; hij focust vooral op materiaal, kleur en accessoires. De show van Fendi vind ik vooral interessant vanwege de nieuwe versies van tassen zoals de By the Way en Peekaboo maar ook om te zien of er een nieuw model wordt gepresenteerd. En ja dat was zo, het is een kruising tussen alle bekende Fendi tassen. Handig als je niet kunt kiezen. Fendi laat wederom zien dat je je tas vooral lekker moet versieren. Weg met de saaie effen tas!

Fendi bags week spring summer 2016 Fendi shoes week spring summer 2016

De fashion week in Milaan zit er op! Komende week begint de Paris fashion week. Ik kan niet wachten om de shows van de grote Franse modemerken te zien. Ik ben er klaar voor 🙂

[foto’s via Vogue Runway]

Vorige post Volgende post

Lees ook