Tassen

Bulgari Serpenti tassen

Bulgari Serpenti tassen

Wat voor Chanel de dubbele C is, is voor het sieradenmerk Bulgari de slang (of Serpenti in het Italiaans). Niet gek dat de slangenkop ook een grote rol speelt bij de Bulgari Serpenti tassen. Deze tassen zijn luxe afgewerkt (net als de sieraden) met ingelegd malachiet en verguld messing als sluiting. Ook de lange schouderketting lijkt op een lange dunne slang. De Bulgari Serpenti collectie is het toonbeeld van Italiaanse luxe. Erg chic dus!

Bulgari Serpenti top handle bag

Het Italiaanse merk Bulgari ken je vast van de sieraden, of van de meer betaalbare geuren. Bulgari maakt al vanaf het begin van de 20e eeuw luxe sieraden. Wat niet veel mensen weten is dat ze ook vaak lederwaren maken. Maar daarbij zijn ze niet altijd even succesvol, een merk kan nou niet óveral goed in zijn. De Serpenti tassen van Bulgari zijn wat mij betreft wel goed gelukt. Het is een lijn met strakke flap bags afgewerkt met het Serpenti hoofd. Voor wie de dure sieraden van Bulgari niet kan betalen, is dit een goed alternatief.

Bulgari Serpenti crocodile flap bagBulgari Serpenti stingray flap bag

De tassen zijn net als de sieraden gemaakt van de meest luxe materialen. Bulgari draait zijn hand niet om voor roggenleer (zoals de blauwe tassen hierboven) of het duurste krokodillenleer in de mooiste kleuren. De kleuren zijn trouwens geïnspireerd om edelstenen. Tassen in simpel leer zijn er ook. Heel erg goedkoop zijn de Serpenti tassen niet. De prijzen beginnen bij zo’n 2.000 euro en kunnen oplopen tot wel 20.000 euro voor een tas in krokodillenleer.

Mijn favoriete tas? Dat is denk ik de basic maar klassieke zwarte versie. De zwart witte slangenkop met groene ogen steekt erg prachtig af tegen de rest van de zwarte tas.

Bulgari Serpenti black metallic

De Bulgari Serpenti tassen zijn onder andere te koop bij Bulgari in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, of online via Selfridges.

Vorige post Volgende post

Lees ook