Schoenen, Tassen

Céline schoenen en tassen lente 2016

Céline schoenen lente 2016

Gisteren werd de nieuwe Céline collectie gepresenteerd voor aankomende lente. Als groot fan van Céline kijk ik daar ieder seizoen weer naar uit. Wat wordt het silhouet dit seizoen? En nog interessanter, zitten er mooie tassen en schoenen tussen? Zoals altijd is de collectie een beetje weird. Céline is een merk dat trends bepaald dus is het gewoon een kwestie van wennen.

Céline pillow tas lente 2016

Zo hebben slip-on sneakers en Birkenstocks hun populariteit te danken aan Céline. En vergeet de Adidas Stan Smith sneakers vooral niet. Zonder hoofdontwerpster Phoebe Philo waren ze nu niet eens meer te koop geweest. Bij Céline moet je dus zijn als je een voorproefje wilt hebben van de toekomstige trends. Nu weet ik niet helemaal zeker of we inderdaad in 2016 lopen met puffy tassen die verdacht veel lijken op kussens. Maar de kans is groot dat we tassen gaan zien die hier toch (deels) op geïnspireerd zijn. En wie weet is dat in 2017 héél normaal!

Wel heel mooi vind ik de stevige bucket bags met studs en de Classic Box in krokodillenleer. Fijn dat ze deze classic weer zo prominent gebruiken in een collectie. De laatste jaren werd deze tas (mijn favoriet!) nooit geshowd maar maakte altijd wel deel uit van de core collection. Opvallend is dat dit eigenlijk nog de enige minimalistische tas is. Bye bye minimalisme?!

Céline Classic Box croc lila spring 2016Céline Bucket bag lente 2016 Céline tassen lente 2016

De schoenen zijn dit seizoen lekker praktisch. Stevige Chelsea boots met rubber, Céline chelsea boots lente 2016 Céline schoenen wedge lente 2016 Céline schoenen lente 2016

Deze Céline collectie is waarschijnlijk verkrijgbaar aan het einde van dit jaar. Kijk voor meer informatie op Céline.com. In Nederland shop je Céline bij de Bijenkorf en Azzuro Due in Amsterdam, Caesar Donna in Rotterdam en Kiki Niesten in Maastricht. Online vind je een kleine selectie Céline tassen en schoenen bij Fashionette.

[Foto’s via Vogue Runway]

Vorige post Volgende post

Lees ook