Kleine lederwaren, TBH Favorites

Mijn Chanel Boy Cardholder in grained lambskin so black

Chanel Boy cardholder so black

Dé missie van mijn laatste trip naar Parijs in mei was het vinden van een Chanel cardholder. Dat was niet makkelijk maar op de laatste dag vond ik deze supermooie Chanel Boy So black cardholder uit de lente/zomer 2017 collectie. Ik gebruik ‘m nu een maandje en ik kan zeggen dat het echt een fijne portemonnee is. Beste koop van 2017 so far!

Chanel Boy cardholder so black

Dit is voor mij de perfecte portemonnee. Ik gebruik geen grote continental wallet of een portemonnee met meer vakjes. Die zijn vaak zwaar door al het kleingeld en te dik door alle pasjes en bonnetjes die je verzamelt. Ik gebruik alleen de pasjes die ik écht nodig heb. En ja wat heb je naast je bankpas, creditcard, rijbewijs en OV-chipkaart nog meer nodig?!

Chanel so black

Het toffe aan deze portemonnee is dat ook de hardware zwart is! So black staat volgens mij voor special order. Nu is dit geen special order, maar bijzonder is het wel. De Chanel so black accessoires zijn helemaal zwart en zitten niet in iedere collectie. Dat maakt dat dit echt collectors items zijn.

Wat past erin?

Er past meer in dan ik dacht. Er is plek voor zo’n 17 (!) pasjes. En ik denk dat je er nog wel 1 of 2 bij kan proppen. Daarnaast passen er natuurlijk bonnetjes, spaarkaarten en zelf een paar munten in als dat nodig is. Het is echt een compacte portemonnee waar veel in past.

Het leer

Ik wilde graag een Chanel portemonnee in caviar (calfskin) leer. Dat leer is bijna onverwoestbaar en dat leek me handig bij een portemonnee die je dagelijks meeneemt en in je tas gooit. Toch is dit geen caviar leer. Deze Boy cardholder is gemaakt van lambskin. Maar wel lambskin met bijna dezelfde afwerking als caviar.

Mijn ervaring na een maand is dat het net zo duurzaam is als gewoon caviar leer. En misschien wel net iets mooier omdat het patroon minder grof is.

Chanel Boy cardholder so black

Chanel Boy cardholder black goldChanel Boy cardholder 420 euro

De kans dat je mijn portemonnee in all black nog ergens vindt, is klein omdat het inmiddels een oude collectie is. Maar dit model zit in iedere Chanel collectie. Zo zit in de Métiers d’art collectie een zwarte Boy cardholder met antique gold hardware. Ook erg mooi!

Bekijk alle cardholders op Chanel.com of ga langs de boetiek in Amsterdam. Of bel even voordat je komt om de voorraad te checken.

Vorige post Volgende post

Lees ook