Schoenen, Tassen

Chanel collectie lente/zomer 2018

Chanel spring summer 2018 runway show

Chanel is niet het meest innovatieve merk. Maar het is wél een modehuis met enorm veel kennis, kunde en historie in huis. Tweed is een Chanel essential en dat materiaal werd voor deze collectie aangevuld met doorzichtig PVC. Handig voor als het regent, of bij een waterval. Want er stond een heuse waterval in het Grand Palais in Parijs voor deze show.

Chanel spring summer 2018 runway show


Bekijk de hele show op YouTube

De tassen uit deze collectie zijn de bekende Chanel klassiekers. Uitgevoerd in leer, tweed of plastic en her en der een paillet. Het kleurpalet is ook niet niet heel uitgesproken. Maar pastelkleuren zijn ook perfect voor de zomer.

Chanel spring summer 2018 clear pvc flap bagDe chicste plastic tas ever!
Chanel spring summer 2018 boy flap bagDe Boy bag en een Classic Flap in tweedChanel spring summer 2018 clear pvc bagDe duurste tassen uit deze collectie: doorzichtige clutches van perspex. Een echte collectors item!Chanel spring summer 2018 clear pvc bootsPVC laarzen met leer

Alle modellen droegen laarzen gemaakt van PVC met een leren neus en hielstuk. Het ziet er mooi uit, maar het is niet zo heel praktisch. In plastic ga je snel zweten en je ziet alles zitten. Pumps met een PVC deel zoals die van Gianvito Rossi lijken me iets fijner zitten dan deze hoge laarzen.

En nog iets anders opvallends in deze collectie. De plastic regenjas voor je tas. De tweede dit seizoen! Ook Balenciaga liet er eentje zien. Het idee lijkt me gejat van de Handbag Raincoat. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken en of het geen rechtszaak wordt. Maar eigenlijk is dit superhandig toch?

Chanel spring summer 2018 raincoatDe regenjas als bescherming voor je dure Chanel tas

Check alle looks en behind the scenes op Chanel.com. Deze collectie ligt aan het einde van dit jaar in de Chanel boetieks.

[Foto’s via Yannis Vlamos Vogue/fashion-show]

Vorige post Volgende post

Lees ook