Schoenen, Tassen

Chanel Cruise Dubai collectie 2014

Chanel Cruise Dubai clutch resort 2014

De verschillende fashion weeks zijn nog maar net achter de rug maar de modetrein dendert in volle vaart door. De laatste stop was afgelopen dinsdag voor de Chanel Cruise Dubai collectie. Chanel toont iedere jaar haar resort collectie in een andere stad, die ook tevens het thema is van de collectie. De Arabische en oosterse invloeden waren duidelijk zichtbaar in de show. De modellen leken recht uit het sprookje “Duizend en één nacht” te komen.

Karl Lagerfeld weet van iedere show weer iets bijzonders te maken. Weinig andere merken pakken zo grandioos uit met locatie en decor. Je kan je misschien wel de show van afgelopen maart herinneren die plaatsvond in een heuse Chanel supermarkt. Dit keer vertrok de Chanel karavaan naar Dubai, naar een privé-eiland waar Karl een magische show neerzette. Het afgelegen eiland was alleen te bereiken per boot, handige manier om pottenkijkers te weren, en alle bezoekers werden speciaal ingevlogen. Een uitnodiging was the hottest ticket in town. Gasten konden plaatsnemen op lage loungebanken terwijl de modellen overal tussendoor liepen. Het ziet er erg relaxt en ontspannen uit, dit in tegenstelling tot een fashionshow in Parijs waar juist een opgejaagde sfeer hangt.

  • Chanel Cruise Dubai resort 2014 pearl clutch

  • Chanel Cruise Dubai resort 2014

  • Chanel Cruise Dubai resort 2014 clutch

  • Chanel Cruise Dubai Boy Bag resort 2014

Maar wat zagen we eigenlijk? Naaste alle typische Chanel dingen zoals tweed en parels zagen we big hair, veel ruimvallende harembroeken, Aladdin slippers en mozaïekprintjes. In de woestijn kan je uiteraard niet zonder jerrycan en in dit geval een wel hele speciale Chanel jerrycan als tas. Ook de halve maan kon niet ontbreken, want twee halve manen maken natuurlijk het Chanel logo.

Chanel Cruise Dubai jerrycan bag resort 2014

  • Chanel Cruise Dubai resort 2014 jerrycan bag

  • Chanel Cruise Dubai pearl clutch resort 2014

  • Chanel Cruise Dubai resort 2014 weekend bag

  • Chanel Cruise Dubai resort 2014 bucket bag

Als we naar de schoenen kijken dan zagen we hele simpele, maar luxe uitgevoerde slippers, maar ook gebreide lange teenslippers slash sokken (whut?) en sandalen. De meest opvallende tas was de grote gouden jerrycantas, deze tas was meer een gimmick van der Karl en niet commercieel interessant. Ik verwacht niet dat deze tas echt in productie genomen wordt. De kleine transparante jerrycan als clutch is wel een leuke opvolger voor de parfumflesclutch. De grote parel als tas (prachtig!), de nieuwe varianten op de klassieke 2.55 en de Boy bag worden wel commerciële successen denk ik. Ze zijn de perfecte combinatie van Franse luxe en oosterse mystiek. En zouden de Aladdin slippers de nieuwe espadrilles worden?

  • Chanel Cruise Dubai resort 2014

  • Chanel Cruise Dubai resort 2014

De Chanel Cruise Dubai collectie ligt pas na de herfst in de Chanel boetieks. Voor meer informatie houdt je de website van Chanel in de gaten.

[runway foto’s via Style.com] [detailfoto’s via Chanel]

Vorige post Volgende post

Lees ook