Schoenen, Tassen

Chanel Haute Couture 2016

Chanel haute couture 2016

Van alle collectie die Chanel ieder jaar laat zien, is de couture collectie het meest bijzonder. Niet qua uitbundigheid, maar juist door het vakmanschap. Op het eerste oog zijn het vrij standaar Chanel looks. Maar als je beter kijkt, is de kleding gemaakt van kleine houten pailletten, knopen en andere 3d versieringen. Karl Lagerfeld gebruikte ook nog gerecyclede papier in deze peperdure collectie Chanel goes eco chic?

Chanel haute couture shoes 2016Chanel haute couture shoes 2016

Het andere meest opvallende uit deze collectie? De schoenen zijn niet meer plat! Chanel liet de afgelopen seizoen vooral platte schoenen zien. Van sneakers, tot loafers en slingbacks. Maar dit is de eerste collectie waar de modellen weer op hakken lopen. Een elegant gevormde sleekhak van kurk. Maar door de two tone toch heel erg Chanel.

Niet alleen de schoenen vielen op, ook de tasjes. Tasjes, want ze waren erg mini. Je kunt je voorstellen dat je als rijke vrouw geen grote tas hoeft mee te sjouwen. Een hele kleine clutch is voldoende. Deze hingen, net als vroeger, met een dun riempje op de heupen. Gemaakt van hetzelfde materiaal als de jurken. Mooi! Exclusief verkrijgbaar als couture klant.

Chanel haute couture bags 2016Chanel haute couture bags 2016

Bekijk alle looks uit de hele show op Chanel.com.

[Foto’s via Vogue Runway]

Vorige post Volgende post

Lees ook