Schoenen, Tassen

Chanel Métiers d’Art Hamburg collectie

Chanel Metiers d'art 2017 Hamburg looks

Het einde van het jaar betekent voor Chanel de Métiers d’Art show. De show waarbij Chanel een ode brengt aan het vakmanschap binnen Chanel. En voor deze show keert Karl Lagerfeld terug naar zijn geboortestad Hamburg. Ik ben er nooit geweest, maar de vibe van deze havenstad komt goed terug in de collectie. Ahoy!

Chanel Metiers d'art 2017 Hamburg looksDe plunjezak á la ChanelChanel Metiers d'art 2017 Hamburg looks

Métiers d’Art

Tijdens de Métiers d’Art collectie viert Chanel het vakmanschap met een stad of regio als inspiratie. Zo koos Chanel in de laatste paar jaar onder andere voor Parijs, Dubai, Rome, Salzburg, Dallas en Edinburgh.

Chanel heeft sinds 2002 de belangrijkste Franse gespecialiseerde ateliers opgekocht. Ook om het vakmanschap van de ondergang te redden en in stand te houden.

Dit zijn ateliers, of maisons, zoals Lemarié (veren, 1880), Causse (handschoenen, 1892), Massaro (schoenen, 1894), Barrie (breisels, 1903), Lesage (borduren, 1924), Desrues (costume jewellery en knopen, 1929), Maison Michel (hoeden, 1936), Montex (borduren, 1939), Lognon (plissé, 1945) and Goossens (goudsmit, 1950). Al deze items of details zie je ook terug in de collectie.

Chanel Metiers d'art 2017 Hamburg bag Chanel Metiers d'art 2017 Hamburg bags

Hamburg als inspiratie

Hamburg is een stad die hoog bovenaan mijn verlanglijstje staat om naar toe te gaan. Het is de op één na grootste stad van Duitsland en is een echte havenstad. Moderne architectuur (de Elbphilharmonie was de plek van de show) en oude gebouwen wisselen elkaar af.

Vooral de haven was een grote inspiratie voor Lagerfeld. In de kleding komt de maritieme pet en kabeltrui terug. En wat dacht je van de container clutch? Of misschien ken je het patroon wel van die gestapelde containers in de haven? Perfect printje voor een kledingstuk. Heel gaaf om te zien hoe subtiel dit soort details terugkomen in deze collectie.

Ik wist bijvoorbeeld ook niet dat de Beatles in de jaren 60 een tijd in Hamburg verbleven. En in deze collectie zie je ook wel wat terug van de sixties; in de make-up en in de schoenen.

Chanel Metiers d'art 2017 Hamburg containerDe look met twee container clutches en de ‘container’ print

De Chanerl Métiers d’Art ligt vanaf mei 2018 in de Chanel boetieks. Tegen die tijd laat ik je het lookbook zien. Bekijk de hele collectie op Chanel.com.

Vorige post Volgende post

Lees ook