Schoenen, Tassen

Chanel Métiers d’Art Paris Cosmopolite 2016-2017

Chanel Metiers d'Art Paris Cosmopolite

Nog net op de valreep showde Karl Lagerfeld zijn laatste collectie van dit jaar. De jaarlijkse Métiers d’Art show vond plaats in het pas heropende Ritz Hotel in Parijs. De plek waar Coco Chanel nog een tijd heeft gewoond en waar ze zelfs is overleden; ze noemde het haar thuis. Het thema voor deze collectie was Paris Cosmopolite. Lagerfeld showde een klassieke maar tijdloze Chanel collectie met heel veel tweed.

The Ritz

The Ritz is een ultra chic hotel in hartje Parijs. Je vindt daar zelfs de enige Chanel spa ter wereld! En een beetje kitsch is het wel, ze schijnen gouden kranen in de vorm van een zwaan te hebben. Yup veel goud, glitter en ver over de top dus. Voor de show trok Lagerfeld ook genoeg glitter en glamour uit de kast. Alle Chanel muzes (aka celebrities) liepen mee; Cara Delevingne, Pharrell Williams (!), Lindsey Wixson, Sofia Ritchie en Lily Rose Depp.

Het thema voor deze collectie is dus Paris Cosmopolite. Als je aan hotels denkt, denk je aan een omgeving waar mensen uit alle windstreken komen; een kosmopolitische omgeving. En dat gevoel probeerde Lagerfeld uit te drukken. Niet alleen met de kinderen van grote sterren die ongetwijfeld veel in dit soort hotels zijn geweest, maar ook met de tijdloze sfeer van de collectie. Karl zei hierover:

Als je niet aan de kleding kunt zien uit welke tijd het komt, dan is het modern.

Métiers d’Art

Tijdens de Métiers d’Art collectie viert Chanel het vakmanschap. De Métier d’Art collectie zit tussen prêt-à-porter en haute couture in. De collectie is altijd erg draagbaar, maar door bijzonder fraaie details lijkt het haast haute couture. Chanel heeft sinds 2002 de belangrijkste Franse gespecialiseerde ateliers opgekocht. Ook om het vakmanschap van de ondergang te redden en in stand te houden.

Dit zijn ateliers, of maisons, zoals Lemarié (veren, 1880), Causse (handschoenen, 1892), Massaro (schoenen, 1894), Barrie (breisels, 1903), Lesage (borduren, 1924), Desrues (costume jewellery en knopen, 1929), Maison Michel (hoeden, 1936), Montex (borduren, 1939), Lognon (plissé, 1945) and Goossens (goudsmit, 1950).

Chanel Metiers d'Art Paris CosmopoliteChanel Metiers d'Art Paris Cosmopolite

De accessoires

De schoenen en tassen waren niet heel goed te zien tijdens de show. Maar ik spotte wel een paar bijzondere tassen. Zo zag ik weer een andere versie van de parfumflesclutch en een smalle clutch in de vorm van een deurhanger met de tekst ‘Please dare to disturb’. Er is altijd wel één Chanel tas met een knipoog.

Verder waren er veel verschillende soorten flap bags in tweed en leer te zien. De schoenen waren best wel saai, witte en zwarte brogues met of zonder hak en suède laarzen in rood of zwart.

Hoe de tassen en schoenen er precies uit zullen zien, zien we rond de zomer als deze collectie eindelijk in de boetieks ligt. Ik ben nu al reuze benieuwd 🙂

Chanel Metiers d'Art Paris CosmopoliteUiterst links de parfumflesclutch!Chanel Metiers d'Art Paris Cosmopolite
Check Chanel.com voor alle looks en meer informatie over deze Métiers d’Art collectie.

Vorige post Volgende post

Lees ook