Bag vs Bag, Tassen

Chloé Nile vs Mango tas

Chloé Nile vs Mango tas

Een tas die bijna óveral uitverkocht is creëert vanzelf een hype. En de fast fashion ketens van deze wereld laten zich maar al te graag inspireren door een hype. De nieuwe Nile tas van Chloé vliegt de winkels uit en het is daarom niet gek dat Mango een tas heeft die er sterk op lijkt. Uiteraard voor een fractie van de prijs en wél op voorraad.

Chloé Nile tan bagChloé Nile via Net-a-Porter 1090 euro

De Nile is een echte Chloé tas met bijzonder opvallende hardware. Het meest in het oog springende detail is het grote gouden handvat. Niet echt handig als je het mij vraagt maar gelukkig zit er ook een schouderband bij. Dan kan je de Nile toch over je schouder of crossbody kunt dragen. Ook de studs en de bedel aan de onderkant zijn puur voor de sier.

De tas van Mango is een stuk rustiger qua details. Alleen het ronde handvat en de sluiting vallen op. Geen studs of andere versiering. Het is de minimalistische versie van de Nile. Ook met een minimalistisch prijsje trouwens. Voor nog geen 30 euro heb je een tas die de looks heeft van de Chloé Nile. Wel van nep leer voor die prijs.

Mango cross body met metalen handvat zwartTas via Mango 29,99 euro

Chloé heeft sinds dit seizoen een nieuwe hoofdontwerper en de Nile is niet van haar hand. Ik ben heel erg benieuwd wat de stijl van Chloé wordt onder Natacha Ramsay-Levi. Misschien een onbekende naam, maar zij was design director ready to wear van Louis Vuitton onder Nicholas Ghesquière. Blijft Chloé die typische boho chic/romantische stijl houden? We gaan het zien in september!

Online zijn de meningen verdeeld over dit model. De tas zou op een ring waar je je handdoeken aan hangt lijken, of op een grote neuspiercing. Dat de tas snel uitverkocht is, laat wel zien dat er veel mensen weg zijn van deze tas.

Op zoek naar de Chloé Nile tas? Houd de webshop van Chloé in de gaten of kijk op Net-a-Porter.

Vorige post Volgende post

Lees ook