Schoenen

Christian Louboutin Made to Measure service

Christian Louboutin made to measure

Als er één ding pure luxe is dan is het wel op maat gemaakte kleding. En ben je echt puissant rijk? Dan ga je natuurlijk voor haute couture. Maar wist je dat je ook schoenen op maat kunt laten maken en precies zoals jíj wilt? Christian Louboutin biedt nu de Made to Measure service. Goedkoop is het niet, maar dan heb je wel een one of a kind paar Louboutins die ook nog eens zitten als gegoten. Dat klinkt mij als Louboutin addict als muziek in de oren!

If you can dream it, we can make it. Dat is het motto in Christian Louboutin’s atelier in Parijs. De beste ambachtslieden maken elk ontwerp met de hand. De schoenen van Christian Louboutin zijn altijd al high end en kwalitatief erg goed, maar deze Made to Measure service gaat nog een stapje verder.

Je reist af naar Parijs voor een fitting waarbij ze je voeten opmeten voor een persoonlijke leest (mal). Op basis daarvan gaan de vakmannen in het atelier aan de slag met het eerste ontwerp geheel gemaakt in leer. Voor de tweede fitting reis je weer naar Parijs. Zit alles goed? Dan wordt de tweede versie gemaakt. Of een derde of vierde versie. Net zo lang totdat het paar aan jouw eisen voldoet. Natuurlijk moet je daarvoor iedere keer een tripje naar Parijs maken (he bah). In de laatste fase wordt de definitieve schoen gemaakt. Met de materialen die je zelf hebt uitgekozen.

Christian Louboutin made to measureDe eerste versie in leer

“It is an opportunity for the people who love my shoes to step into our world and create something truly one-of-a-kind.” – Christian Louboutin

Christian Louboutin made to measureDe finishing touch

Dit proces duurt ongeveer een jaar en er zit een behoorlijk prijskaartje aan. Een paar op maat gemaakte pumps kost je al gauw zo’n 3.000 euro. Maar dan heb je het allermooiste en meest unieke paar schoenen in de wereld! En een paar tripjes naar Parijs natuurlijk.

Meer informatie over de Christian Louboutin Made to Measure service vind je op de site. Toch liever een gewoon paar Louboutins? Kijk daarvoor in de webshop of bij Net-a-Porter, Matches, Luisaroma of Mytheresa. Die zijn een stuk goedkoper met een prijs vanaf 500 euro voor een paar klassieke Louboutin pumps.

Vorige post Volgende post

Lees ook