Tassen

Christian Louboutin Passage tassen

 

Christian Louboutin Passage tas

Christian Louboutin is het meest bekend van zijn schoenen met rode zool, maar wist je dat hij ook tassen maakt? De nieuwste tas uit de fall/winter collectie is de Passage geïnspireerd op de Galerie Véro Dodat in Parijs. In deze schattige Franse winkelgalerij was de plek waar Louboutin twintig jaar geleden zijn eerste winkel opende. De architectuur van deze galerij én natuurlijk de iconische rode zool en nog meer typische Louboutin-elementen zijn verwerkt in deze tas. Ik laat je vandaag meer zien van de Christian Louboutin Passage tas.

 

Christian Louboutin Passage tas

De Galerie Véro Dodat is een typische 19e eeuwse winkelgalerij, de architectuur is licht en ruim opgezet en er is veel gebruik gemaakt van moderne materialen zoals staal en glas. Louboutin koos niet voor niks om hier zijn eerste winkel te beginnen. De passage ligt op een steenworp afstand van het Louvre in Parijs en in de buurt zijn meer luxe winkels aanwezig. In Nederland lijkt de Passage in Den Haag hier nog het meest op, deze passage heeft ook een beetje dezelfde uitstraling als die in Parijs. Toen ik vorig jaar in Parijs was moest ik natuurlijk ook langs deze winkel. Het was een kleine maar sfeervolle zaak maar ze hadden helaas niks leuks in mijn maat. Een leuk weetje is trouwens dat de enige officiële schoenmaker ter wereld (!) van Christian Louboutin, Minuit Moins 7, ook in dezelfde galerij zit. Hier kan je je versleten rode zool laten vervangen door een echte Louboutin-zool. Er is wel een wachtlijst van een week of twee en dit gaat je 65 euro per paar kosten. Misschien prijzig, maar de schoenen zijn zelf ook niet goedkoop. Maar weer even terug naar de Passage tas.

Christian Louboutin Passage mini navy bag

Mini Passage 1295 euroChristian Louboutin Passage large black Christian Louboutin Passage large black

Large Passage 1695 euro

De tas komt in verschillende modellen, zo is er een messengertas, schoudertas en natuurlijk een mini versie kan ook niet ontbreken (zie mijn blog over mini tasjes). Ze zijn opvallend door het vrij prominente handvat dat natuurlijk verwijst naar de stalen bogen in de Galerie Véro Dodat maar ook naar de rode zolen van Louboutin. Als je heel goed kijkt zie je een subtiele strook rood emaille aan de onderkant! De tas is tegelijkertijd ook heel handig door de schouderband (handen vrij is een must) en door de indeling van de tas. De tas is ruim genoeg voor al je essentials en de binnenkant is, erg verrassend, ook rood! De Christian Louboutin Passage tas komt naast seizoenskleuren ook in basic zwart, rood en navy maar ook in luipaard pony hair.

Christian Louboutin Passage messenger red

Passage messenger 1595 euroChristian Louboutin Passage messenger pony

Passage messenger in pony 1695 euro

De Christian Louboutin Passage tas is een eBoutique exclusive en is voorlopig dus alleen via de webshop te bestellen.

[tekeningen via Bergdorf Goodman]

 

Vorige post Volgende post

Lees ook