Schoenen, Shoe vs Shoe

Christian Louboutin vs Charlotte Olympia luipaardprint espadrilles

Christian Louboutin Charlotte Olympia luipaardprint espadrillesEspadrilles zijne echte zomerschoenen en gelukkig wordt het de komende dagen weer lekker weer in Nederland. En ook al werd het dat niet, het is altijd fijn om bij een paar mooie zomerse schoenen weg te dromen. Een van mijn favoriete prints, luipaardprint, is ook dit seizoen weer helemaal hot. En niet alleen voor de Nel Veerkampen op deze wereld. Toen ik gisteren op Net-a-Porter én op Matches keek zag ik bij ‘new in’ deze bijna identieke luipaardprint espadrilles en ik wist dat ze perfect zouden zijn voor mijn blog. Vandaag in shoe vs shoe deze espadrilles van Christian Louboutin (links) en Charlotte Olympia (rechts), twee van mijn favo designers en eigenlijk wil ik ieder paar hebben…

Capri Cats luipaardprint espadrilles Charlotte OlympiaCharlotte Olympia Capri Cats espadrilles

In dit geval zijn beide espadrilles zijn even duur. Normaal kies ik voor een origeneel item en een ‘rip off’, maar je kan ook prima twee items met bijna dezelfde look vergelijken. Beide schoenen zijn van ponyhaar (wel erg kwetsbaar helaas) gemaakt en lijken zo op het eerste oog heel erg op elkaar. Allebei zijn het loafers met dezelfde print, een zool van touw en ze zijn net wat anders dan de doorsnee simpele espadrille. Ook hebben ze beide het typische Louboutin of Olympia sausje over zich heen gekregen. Het prijskaartje is trouwens ook even hoog (en prijzig), namelijk 495 euro. Best wel een hoop geld voor een paar zomerschoenen!

Christian Louboutin luipaardprint espadrillesChristian Louboutin espadrilles

Waar het paar van Christian Louboutin (met franjes!) voor een masculine look gaat, zijn de Capri Cats espadrilles met het bekende gestikte kattensnoetje van Charlotte Olympia erg vrouwelijk en schattig. Ik ben zelf echt geen kattenvrouwtje, maar mijn modehart smelt bij het zien van dit paar van Charlotte Olympia. Kitty flats zijn gewoon té cute! Ik had ooit een paar en voordat ze verpest werden door de schoenmaker kreeg ik er zo ontzettend veel complimenten over dat ik heel graag weer een paar wil hebben.

De Christian Louboutin espadrilles zijn verkrijgbaar via Matches voor 495 euro. Het kittige exemplaar van Charlotte Olympia kan je via Net-a-Porter bestellen voor eveneens 495 euro. Vind je deze luipaardprint schoenen toch iets te heftig? Kijk dan op mijn eerdere blog voor meer espadrilles.

Vorige post Volgende post

Lees ook