Tassen

Classic Q bij Marc by Marc Jacobs

Marc by Marc Jacobs classic Q tassen

Vandaag een artikel dat aandacht besteedt aan niet één tas maar aan een hele lijn. De Classic Q familie van Marc by Marc Jacobs gaat al een aantal jaren mee en de tassen zijn dan ook oprecht classics te noemen. Tijd om de rest van de familie Q wat beter te bekijken.

Marc by Marc Jacobs Classic Q Groovee

Classic Q Groovee via de Bijenkorf 495 euro

Niet alleen voor mij, maar ook voor veel mensen in mijn directe omgeving was een MBMJ bag hun eerste ‘echte’ designer tas. Dat is zeker niet zonder reden; ze zijn betaalbaar, van goede kwaliteit en in erg veel kleuren en modellen te krijgen. Voor ieder wat wils dus. De Classic Q lijn werd in 2008 geïntroduceerd en de meeste modellen zijn sindsdien verkrijgbaar. Ieder seizoen krijgen ze qua kleur een update zodat ze weer modern aandoen. Dit seizoen zien we naast basic zwart en taupe ook zachte pastelkleuren zoals geel en mint terug.

Marc by Marc Jacobs Classic Q Natasha taupe

Classic Q Natasha via Mytheresa 365 euro

De MBMJ Classic Q lijn kenmerkt zich door het grove licht geplooide en zachte generfde leer, de goud- of zilverkleurige hardware in de vorm van een bout en het bekende Marc Jacobs Standard Supply naamplaatje. Het mooie aan deze tassen vind ik dat het logo subtiel verwerkt is, deze is eigenlijk alleen te zien op de tag en bij de rits. Geen protserige grote gouden details zoals bij bijvoorbeeld Michael Kors. Less is more! Het leuke is dat juist de voering een en al logo is en juist wél enorm schreeuweriger is. Maar dat ziet toch niemand.

Marc by Marc Jacobs Classic Q Lil Ukita geel

Classic Q Lil Ukita via Net-a-Porter 415 eur0Marc by Marc Jacobs Classic Q Karlie roze

Classic Q Karlie via Net-a-Porter 250 euroMarc by Marc Jacobs Classic Q Hiller mint

Classic Q Hiller via Net-a-Porter 415 euroMarc by Marc Jacobs Classic Q Francesca

Classic Q Francesca via de Bijenkorf 530 euro

Marc by Marc Jacobs Classic Q Percy black

Classic Q Percy via de Bijenkorf 195 euro

Marc by Marc Jacobs Classic Q Mariska Backpack taupe

Classic Q Mariska via Mytheresa 495 euro

Dit zijn lang niet alle modellen die verkrijgbaar zijn, maar wel de meest populaire. Naast de Classic Q lijn heeft Marc Jacobs ook een aantal andere lijnen en ook nog een zeer uitgebreide collectie met portemonnees, sleutelhouders, iPhone-hoesjes etc. Vergeet ook zeker zijn schoenen lijn niet. Dit en meer is verkrijgbaar bovenstaande winkels of via de MBMJ winkel op de Utrechtsestraat 120 in Amsterdam.

Vorige post Volgende post

Lees ook