Tassen

De Chloé Elle tas

Chloé Elle bag factory blue blush nudeChloé is een merk dat mij persoonlijk nooit heel erg heeft getrokken. Ja in de hoogtijdagen van de Chloé Paddington tas (dé it-bag uit het vorige decennium) wil ik er ook heel graag een. Maar verder hebben de tassen nooit echt mijn aandacht getrokken en loop ik er meestal snel aan voorbij. Niet dat de tassen lelijk zijn, want de Marcie, Baylee en Drew zijn stuk voor stuk leuke tassen . Maar er mistte gewoon ‘iets’ aan de designs. Het nieuwste model van Chloé, de Elle trok direct mijn aandacht en is een tas die zeker gezien moet hebben.

Chloé Elle bag soleil jade greenElle in Soleil en Jade green

Volgens mij zit er bij Chloé een nieuwe designer want sinds een poos maken ze wat andere ontwerpen. Waar Chloé voorheen nog een tikje té boho chic was (naar mijn mening), een stijl met veel details, kiezen ze nu liever voor een wat cleanere look met mooie simpele gouden details. Opvallend: ze gebruiken nooit zilverkleurige hardware! De nieuwe Elle tas is een van hun meest simpele tassen van dit seizoen. En juist dáárom zooooo mooi!

Chloé Elle bagsDrie manieren om de Elle te dragen

Het is best lastig om tegenwoordig nog een nieuwe en innovatief model te ontwerpen, maar bijna alles is al eens gemaakt. Van shoppers tot crossbody’s en ja, zelfs de buideltas, we hebben het allemaal al wel eens een keer gezien. Toch heeft deze tas van Chloé een eigen unieke vorm. De Elle is een kleine schoudertas, die je zowel over je schouder, in de hand of als clutch kunt dragen. Dit kleine tasje is nog opvallend ruim door de druppelvormige zijkant.

Chloé Elle bag factory black beige ayersElle in zwart slangenleer met beige en basic black

De tas is gemaakt van ultra zacht lamsleer (of met details van slangenleer), afgewerkt met goudkleurige hardware en een fijne smalle ketting. De tas sluit door middel van een magnetische sluiting waarbij de flap heel mooi over een bredere leren ‘band’ valt. Deze band kan je ook meteen gebruiken om de tas vast te houden. Het Chloé logo prijkt heel klein aan de voorkant.

Chloé Elle bag factory blue detailsDetails van de Chloé Elle

De Chloé Elle is nu in zes verschillende kleuren verkrijgbaar via Mytheresa. De prijs is 990 euro voor het standaard model, de versie met slangenleer kost 1050. Als ik morgen in de Bijenkorf Amsterdam ben, ga ik zeker even een kijkje nemen bij de Chloé shop.

Vorige post Volgende post

Lees ook