Designer Focus, Tassen

Designer Focus: Anya Hindmarch

Designer Focus Anya Hindmarch

De Engelse designer Anya Hindmarch wordt ook in Nederland steeds populairder. Dat komt natuurlijk door Instagram waar haar tassen favoriet zijn onder bloggers en editors. Maar ook omdat Anya Hindmarch sinds kort ook bij de Bijenkorf te koop is (yay!). Haar stijl is speels, kleurrijk en persoonlijk en ze werkt samen met de beste ambachtsmannen van Engeland. Tijd om je wat meer te vertellen over haar en haar tassen! 

Anya Hindmarch Backpack mini Eyes Right blackMini Backpack Eyes 995 euro

Wie is Anya Hinmarch?

Anya Hindmarch (1968) begon eigenlijk per toeval in de tassenbusiness. Toen ze in de jaren 80 in Italië was, viel haar op dat veel vrouwen mooie leren tassen hadden. Ze importeerde deze tassen naar Engeland en zond ook een tas naar Harpers Bazaar. Dit leverde haar een bestelling van 500 tassen op. Maar al gauw werden haar tassen ook door anderen ingekocht. Daarop besloot om zelf tassen te maken in Hackney Londen. In 1992 werden haar tassen zelfs al verkocht in warenhuizen in Londen, Tokio en Parijs. Maar dat waren nog niet de tassen die we nu kennen. Haar humoristische stijl zoals we die nu kennen, is iets van de laatste jaren.

Anya Hindmarch Have a Nice Day crossbodyHave a Nice Day crossbody 675 euroAnya Hindmarch All over wink stickers crossbodyAll Over Stickers crossbody 950 euroAnya Hindmarch Crisp Packet clutch rainbowCrisp Packet clutch 1575 euro
Anya Hindmarch Epson schouder bag caramelEphson crossbody 1695 euroAnya Hindmarch Backpack smiley redSporty Mini Backpack met smiley 995 euro
Anya Hindmarch Vaughan bucket bagBucket bag Vaughan 995 euro

De tassen van Anya Hindmarch

Ik moet zeggen dat ik Anya Hindmarch tot voor kort niet heel boeiend vond. Een voor mij redelijk onbekend merk met tassen die niet heel bijzonder (misschien wel saai?) waren. Maar sinds haar Crisp Packet Clutch is dat wel veranderd. Want een vrouw die van een chipszak een tas maakt, moet wel een goede smaak hebben.

De lente/zomer 2016 collectie is speelser dan ooit. Alle kleuren van de regenboog zijn terug te vinden in haar tassen net als ogen of de gele smiley. Hindmarch gaat voor fijne praktische tassen zoals crossbody’s, shoppers en rugzakken.

Anya Hindmarch Eyes Right crossbodyEyes crossbody in python 1895 euro

Bespoke collection

Bijna elk luxe merk biedt een service aan waarmee je je items kunt personaliseren. Maar Anya Hindmarch gaat verder dan je monogram of een speciaal kleurtje. In haar flagship store in Londen en via haar website kun je een bericht toevoegen aan een tas of portemonnee. Zo wordt het geven én het krijgen van een designertas echt bijzonder.

Anya Hindmarch Bespoke collectionEen persoonlijke boodschap

De tassen van Anya Hindmarch zij vanaf dit seizoen te koop bij de Bijenkorf in Amsterdam. Of shop Anya Hindmarch via haar eigen webshop of natuurlijk via StylebopNet-a-Porter, Mytheresa en Luisaviaroma.

Vorige post Volgende post

Lees ook