Designer Focus, Schoenen, Shoe Sunday

Designer Focus: Francesco Russo

Designer Focus Francesco Russo

In de mode heb je grote namen en modehuizen die iedereen kent. Maar er zijn zo ontzettend veel up and coming designers, vaak met een indrukwekkend cv, die óók de moeite waard zijn. Neem Francesco Russo. Zijn naam zegt je misschien weinig maar hij deed ervaring op bij onder andere Yves Saint Laurent onder Tom Ford voordat hij voor zichzelf begon. En dat doet hij best wel goed.

Francesco Russo Rubens pumps

Francesco Russo is een moderne schoenmaker met oog voor traditie en ambacht. Als kind keek hij al met plezier naar de kleding en schoenen van zijn moeder en zussen. Zo gauw zij pumps droegen, veranderen ze schitterende wezens zegt Francesco op zijn website. Best wel logisch dat hij schoenenontwerper werd.

Russo werkte in Milaan voor Costume National en voor Miu Miu. Hij vertrok in 2000 naar Parijs en ging aan de slag bij Yves Saint Laurent onder Tom Ford. Hij ontwierp de iconische Tribute pumps! Russo’s talent bleef niet onopgemerkt; in 2008 werd hij creative director bij Sergio Rossi waar hij ook een aantal iconische schoenen ontwierp. In 2013 begon hij na jarenlange ervaring zijn eigen label.

In tegenstelling tot bijna iedereen in de modewereld focust Russo zich alleen op tijdloze modellen. Hij werkt niet met collecties of seizoenen. Hij ontwerpt alleen schoenen die mooi en bijzonder zijn.

Francesco Russo Vernice phard nude Francesco Russo sandals Francesco Russo cut out boots Francesco Russo karung sandals Francesco Russo sandals Francesco Russo Vernice amaranto Francesco Russo r087 pumps Francesco Russo woven sandals Francesco Russo vernis sandals Francesco Russo snake sandals

De schoenen van Franscesco Russo zijn niet goedkoop. Prijzen starten bij 500 euro voor simpele pumps en kunnen oplopen tot 1200 euro voor de wat luxere sandalen.

Shop de schoenen van Francesco Russo bij Shoebaloo in Amsterdam of online bij Net-a-Porter, Mytheresa en Matches.

Vorige post Volgende post

Lees ook