Designer Focus, Schoenen

Designer Focus: Sergio Rossi

Sergio Rossi s/s 15 header

De beste schoenen komen uit Italië. Of dat echt waar is, durf ik niet helemaal te zeggen. Maar er komen heel toevallig wel héél veel mooie merken uit Italië. Italianen hebben gewoon een goed gevoel voor stijl en oog voor vakmanschap en tradities. Sergio Rossi is zo’n mooi merk. Al meer dan 60 jaar maken zij de allermooiste schoenen. Tijd om eens wat beter naar dit schoenenmerk te kijken.

Sergio Rossi ging in de jaren 50 naar Milaan om het vak van schoenmaker te leren. In Milaan leerde hij alles over de vorm van schoenen. Een schoen kan mooi zijn, maar valt of staat met een goede (pas)vorm. Aan het einde van de jaren 60 begon Rossi zijn schoenen te verkopen aan kleine boetiekjes in Bologna.

Sergio Rossi Matisse PumpsMatisse pumps 750 euro (vernoemd naar het knipselwerk van Mattise, zijn werk is nu te zien in het Stedelijk Museum!)

Hij werd pas echt bekend toen hij in de jaren 70 voor Gianni Versace schoenen ging maken. De Italiaanse jetset viel voor zijn schoenen omdat ze heel erg modieus waren. Iets wat toen helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Door de samenwerking met Versace, en later Azzedine Alaïa en Dolce & Gabbana, werd Sergio Rossi een gevestigde naam in de mode industrie.

Sergio Rossi Collins pumpsCollins pumps 550 euroSergio Rossi Shadows sandalsShadows sandalen 490 euro

Vanaf de jaren 80 begon Sergio Rossi ook met het openen van winkels in Rome, Londen, Parijs, New York. De Gucci-groep kocht het merk in 1999 en sindsdien liggen zijn schoenen ook bij grote winkels zoals Barney’s en Harrods, maar ook bij Colette in Parijs en LuisaviaRoma in Florence.

Sergio Rossi Icarus sandalsIcarus sandalen 950 euroSergio Rossi Eve pumpsEve pumps van slangenleer 730 euro

De stijl van Sergio Rossi kan je omschrijven als klassiek, modern en draagbaar. Zijn filosofie is altijd geweest om mooie vormen te creëren. Een schoen hoort een verlengstuk van een vrouw te zijn: comfortabel, goed van vorm en passend bij de lifestyle van een moderne vrouw. Zo zijn de onderstaande zwarte Charisse pumps echt de perfect zwarte pumps, de hak is niet te hoog en suède vormt zich altijd naar je voet. Ze zitten dus altijd goed!

Sergio Rossi Charise pumpsCharisse pumps 470 euroSergio Rossi Judith PumpsJudith sandalen 510 euro

Sergio Rossi is te koop via sergiorossi.com of via Net-a-Porter, Matches en Luisaviaroma of check the Outnet voor flinke kortingen op Sergio Rossi! In Amsterdam verkoopt Paul Warmer dit mooie merk.

Vorige post Volgende post

Lees ook