Schoenen, Tassen

Dior accessoires lente/zomer 2016

Dior accessoires lente zomer 2016

In de laatste week van Paris Fashion Week zetten traditiegetrouw de Franse modehuizen allergrootste producties neer. De Dior lente/zomer 2016 show vond plaats op een prachtige locatie. In de buurt van het Louvre verrees een enorm grote tent met heel veel blauwe ridderspoor bloemen. Binnen toonde Raf Simons een frisse en romantische collectie. Mét een aantal nieuwe tassen!

Dior Diorama spring summer 2016Diorama tas

Modehuizen zoals Dior moeten het vooral hebben van de verkoop van hun accessoires. Best logisch dat bijna elk model met een handtas de catwalk opgestuurd werd. De Diorama tas kreeg een update met een nieuwe ronde sluiting met logo. Ik vond de oude sluiting eerlijk gezegd mooier en subtieler. Ik ben gewoon geen groot fan van opvallende logo’s.

Ook we zagen we drie nieuwe modellen. Het meest opvallende model lijkt verdacht veel op de Hermès Birkin! Dior kreeg bij de introductie van de Diorama al het commentaar dat die tas te veel zou lijken op de populaire Chanel Boy bag. Nu maken ze dus een tas die lijkt op de Birkin maar dan een moderne minimalistische versie. Als ik het goed zie lijkt de tas ook te sluiten door middel van magneten. Maar is het erg dat Dior zich misschien laat inspireren door de Birkin? Ik denk het niet. Deze nieuwe Dior tas is vele malen minimalistischer en door het materiaalgebruik wordt het een hele moderne en typische Dior tas. Een beetje wat Saint Laurent met de Sac de Jour (die andere Birkin ‘look-a-like’) heeft gedaan.

Dior accessoires spring summer 2016

Dior accessoires spring summer 2016Nieuwe tassen met het cannage patroon

De schoenen zijn ook altijd bijzonder bij Dior, maar dit keer waren de schoenen niet heel nadrukkelijk aanwezig. Alle modellen droegen pumps of flatjes met een grote strik, puntneus en enkelband. In neutrale kleuren zoals zwart, beige, wit of rood. Deze schoenen zijn verrassend draagbaar. Zeker als we deze schoenen vergelijken met de hoge latex laklaarzen uit de herfst/winter 2015 collectie. Ik denk dat het niet lang duurt voordat we dit model terug zien bij Zara haha.

Dior shoes spring summer 2016 Dior shoes spring summer 2016

Deze nieuwe Dior collectie ligt waarschijnlijk aan het einde van dit jaar in de winkels. Voor meer informatie check je Dior.com of ga langs de Dior boetiek in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

[Foto’s via Vogue Runway]

Vorige post Volgende post

Lees ook