Schoenen, Tassen

Dior fall 2016 collectie

Dior fall 2016 accessoires

Raf Simons kondigde vorig jaar zijn vertrek aan bij Dior. Oh nee! Want Dior was net zo lekker bezig met de kleurrijke moderne en vooral typische minimalistsche stijl zoals alleen Simons dat kan. Dior heeft nog geen nieuwe head of design gevonden dus het team nam deze collectie voor hun rekening. Het resultaat? Een wat donkere en minder uitgesproken stijl. En de accessoires vind ik niet heel erg geslaagd helaas :(.

Dior fall 2016 bagsDior fall 2016 bags

Zo zie je maar dat je écht een goede ontwerper aan het roer moet hebben. Iemand met een uitgesproken stijl en die echt durft. Kijk maar naar Alessandro Michele bij Gucci, dat is niet voor niets zo populair. Een uitzondering is wel Chanel, Karl Lagerfeld levert iedere seizoen weer een mooi maar enigszins voorspelbare collectie.

Deze Dior collectie is niet slecht, maar de tassen vind ik niet erg geslaagd. Goed dat ze hebben geprobeerd om de iconische Lady Dior tas te verjongen. Maar het langwerpige model werkt niet echt voor mij. De sportieve brede schouderband daarentegen wel, die mag blijven! Dat haalt het ietwat truttige randje van de Lady Dior.

Dior fall 2016 bags Dior fall 2016 bags

Daarnaast waren er ook nog een soort uitklapbare tas te zien. Not a fan! Ze doen me te veel denken aan een toilettas voor de camping. Dior waagt zich ook aan het combineren van tassen met een mini tasje. Maar ook dit vind ik geen geslaagd experiment.

Dior fall 2016 schoenenDe schoenen uit de fall 2016 collectie

Ik ben benieuwd wat jij van deze collectie vindt! Vind jij het wel een geslaagde Dior collectie? Of kijk je net als ik halsreikend uit naar het volgende seizoen?

Dior shop je in de Dior boetiek in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Meer informatie over Dior lees je op Dior.com.

[header via Dior, foto’s via Vogue Runway]

Vorige post Volgende post

Lees ook