Schoenen, Tassen

Dior tassen lente 2015

Dior tassen lente 2015Na New York, Londen en Milaan is Parijs nu de place to be voor Fashion Week. Afgelopen vrijdag showde Raf Simons voor Dior zijn nieuwe collectie. Het was meteen een van de meest besproken shows tot nu toe. De show vond plaats bij het Louvre in een spiegeltent, hierin reflecteerde de gebouwen van het Louvre en dit zorgde ervoor dat de tent zelf ‘onzichtbaar’ werd. Wat ik kon zien op Instagram en Twitter was dit een hele bijzondere ervaring. De show was typisch Raf Simons voor Dior, moderne romantiek met een minimalistische inslag. En nieuwe tassen natuurlijk!Dior tassen lente 2015Wat mij direct opviel was dat Dior maar één soort tas de catwalk op stuurde, een geheel nieuw model zelfs. Het model deed me direct denken aan de Boy bag van Chanel. Het hele idee van een modern tas geïnspireerd op de klassieke huisstijl heeft voor Chanel zeker geen windeieren gelegd. Voor Dior ontbrak er eigenlijk nog een model dat echt een jong(er) publiek zou aanspreken.

Dior tassen lente 2015

Dior tassen lente 2015Ik denk dat ze met deze tas wel eens een mogelijk nieuwe IT bag hebben ontworpen. Dit is de eerste tas van Dior die je op een casual manier crossbody kunt dragen. Iets wat een jongere generatie (ikzelf ook) erg fijn vindt. De tas is zeker erg Dior, zo is het stiksel herkenbaar en zien we ook de Dior charms in de losse letters. Dit is een detail dat in elke Dior tas terug komt.

Dior tassen lente 2015De inspiratie voor de collectie kwam volgens Raf Simons uit de geschiedenis. Als je naar de kleding en schoenen kijkt zijn deze duidelijk geinspireerd op de 19e eeuw. Lange rokken, veel knopen en hooggesloten halslijnen. De kleding is inderdaad vrij bedekt in tegenstelling tot sommige andere designers die naakt op de catwalk niet schuwen (bijvoorbeeld Tom Ford).

Dior tassen lente 2015Ik ben nu al erg enthousiast over de nieuwe tassen!

Dior tassen lente 2015De prijzen zijn nog niet bekend maar meer informatie vindt je op de website van Dior. Daar kun je overigen ook de hele show terugkijken!

[foto’s via Style.com]

Vorige post Volgende post

Lees ook