Tassen

Een comeback: de Dior Saddle bag

Dior Saddle bag campaign

Nog voordat ik serieus begon met designertassen had je een aantal klassiekers: de Dior Saddle bag is er één van. In 2000 droeg je deze Dior tas bij je Juicy Couture trainingspak. Zo’n trainingspak is gelukkig uit de mode. Maar de Dior Saddle bag is terug van weggeweest.

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior) op

 

Terug naar 1999

In 1999 was John Galliano die de Saddle bag bedacht toen hij nog voor Dior werkte. Galliano’s stijl over over de top. Al was dat ook wel het tijdsbeeld. Zijn lente/zomer collectie 2000 had onder andere cowboy invloeden. Een kleine compacte schoudertas in de vorm van een zadel past daar perfect bij. De a-symmetrische vorm en de stijgbeugel in een D waren super herkenbaar.

Het was een van de eerst It-bags gedragen voor Paris Hilton en Sarah Jessica Parker in het derde seizoen van Sex and the City. Uiteindelijk ging de Dior Saddle na ongeveer 10 jaar uit de mode. John Galliano ging weg bij Dior en met de nieuwe ontwerper Raf Simons werden de tassen strak en minimalistisch. Hoi Dior Diorama!

De Dior Saddle vond je toen nog voor zacht prijsje op bijvoorbeeld eBay.

Een bericht gedeeld door elsa hosk (@hoskelsa) op

 

De Dior Saddle in 2018

Nu logo’s weer mogen en designers massaal terug in de archieven duiken (zie Alessandro Michele bij Gucci), doen designers én influencers zoals modellen dat ook. Onder andere Dior muze Bella Hadid en Elsa Hosk droegen ineens vintage versies van de Saddle bag. En Dior zou wel gek zijn om de tas niet opnieuw te maken.

Om eerlijk te zijn, dacht ik dat Maria Grazia Chiura de Saddle bag wel een update zou geven. Strakkere lijnen, ander hardware. Maar nee, de nieuwe versie is bijna hetzelfde als de oude versie van bijna 20 jaar geleden.

Nieuw is wel de schouderband zodat je de tas ook crossbody kan dragen. Want een tas onder je oksel kan écht niet meer.

Dior Saddle bag mini toile leatherDior Saddle medium in toile 2200 euro en leer 2500 euroDior Saddle bag mini toile leatherDior Saddle mini in toile 1800 euro en leer 2000 euro

Shop de nieuwe Dior Saddle bag via Dior.

Vorige post Volgende post

Lees ook