Schoenen, Shoe Sunday

Espadrilles zijn de ideale zomerschoenen

JCrew pink espadrilles

Als je aan perfect zomerschoeisel denkt denk je vaak aan slippers en sandalen, maar vergeet espadrilles niet! Bijna elk merk, designer of niet, heeft deze zomer vol ingezet op de espadrille. Vooral om de platte variant, want comfort is het belangrijkst, kan je niet meer heen de komende tijd. Het zijn vaak relatief goedkope schoenen die ook maar een zomer meegaan. Ze zullen  je beste vriend zijn op alle festivals en (strand)feestjes die je af zult gaan deze zomer.

(boven) J. Crew espadrilles via Net-a-Porter 80 euroDolce&Gabanna brocade floral espadrilles

Dolce & Gabbana Brocade espadrilles via Mytheresa 245 euro

Volgens Wikipedia komt de espadrille oorspronkelijk uit de Pyreneeën en is het woord afgeleid van Esparto, een typische touwsoort uit die regio. Al in de 14e eeuw werd dit schoeisel daar gemaakt. De modellen zullen ongetwijfeld niet zo hip zijn geweest zoals we de espadrille nu kennen. Maar het principe van een zool van touw, tegenwoordig verstevigd met rubber, en een katoenen bovenkant is dus al honderden jaren oud. Fast forward naar zomer 2014 en we zien dat de espadrille toch wel hét schoeisel wordt van komende zomer. Ik kan mij herinneren dat espadrilles vroeger vaak er goedkope schoenen waren die niet heel boeiend waren. Maar designers zijn er de laatste jaren helemaal los op gegaan en hebben we de schoen weer hip gemaakt (ik bedoel natuurlijk Karl L. en de Chanel espadrilles).

Chanel two tone lambskin espadrilles

Chanel espadrilles p.o.a.

Voor mij zijn de grootste pluspunten aan espadrilles dat ze heel zomers, maar toch dicht zijn. Want geef toe het is niet iedere dag 30 graden, zeker in de avond. Door het droge zand banjeren met blote voeten en sandalen is ook niet echt prettig. Je nagellak hoeft er niet áltijd tip top in orde uit te zien, dat is ook wel eens fijn. Ik heb zelf nooit de behoefte gehad om een paar aan te schaffen. Ik vrees dat dit in verband is met een espadrilles sleehakken trauma die ik jaren terug heb opgelopen. Want waarom zitten die nóóit lekker?! Maar sinds kort ben ik vastbesloten dat ik ook  een mooi paar moet en zal hebben! Ik ben er nog niet helemaal uit. Oké dat is niet waar want de Céline espadrilles hebben natuurlijk, duh, weer mijn hart gestolen. Hieronder heb ik nog een aantal andere kanshebbers verzameld.


Christian Louboutin cheetah espadrilles

Louboutin Spanish Cheetah calf-hair espadrilles via Matches 495 euro

Céline green pony hair espadrilles

Céline verkrijgbaar via de Bijenkorf Amsterdam of Shoebaloo Amsterdam

Berberry check espadrilles

Burberry  espadrilles via Net-a-Porter 195 euro

H&M pink gold sequins espadrilles

H&M roze espadrilles via H&M 19,95 euro 


Kenzo tiger black espadrilles

Kenzo espadrilles via Paul Warmer 150 euro

Macarena metallic gold espadrilles

Macarena espadrilles via de Bijenkorf 49,95 euro

Zara metallic bronze espadrilles

Zara goudkleurige espadrilles via Zara 49,95 euro

KG Kurt Geiger snakeprint espadrilles

KG by Kurt Geiger Madison espadrilles via Zalando 104,95 euro

 

 

Vorige post Volgende post

Lees ook