Tassen

Gucci lente 2018 accessoires

Gucci spring 2018 look

Gucci speelt in deze collectie met het idee wat luxe is. Voor mij zijn dat onder andere goed afgewerkte tassen, zónder uitstekende ritsen. Daaraan herken je eigenlijk altijd een goedkope tas. Maar wat zit er in deze collectie? Precies, leren tassen met uitstekende ritsen! Aarrghh Gucci! Kijk je mee naar de rest van de op de jaren 80 en Elton John geïnspireerde collectie?

Gucci spring 2018 bagsRechts de tas met Elton John cover

Niet alleen de afwerking van de tassen viel mij op, ook dat het in deze show heel normaal is om twee tassen te dragen. Een crossbody of hippe belt bag en een grotere tas. Heel praktisch en ik doe het al jaren. Ook praktisch is de belt bag en deze trend hebben we echt aan Gucci te danken. Gevalletje love it or hate it. 

Elton John was een grote inspiratie voor Alessandro Michele. Hij is bevriend met Elton John en hij mocht door de archieven van zijn kostuums. Ik heb het niet meegemaakt, maar Elton John droeg vroeger bij uitbundige outfits van onder andere Bob Mackie. Glitter en 80’s glamour. En dat zie je terug in deze collectie. Onder andere in de tas die gebaseerd is op een plaat van Elton John.

Gucci spring 2018 bagsBelt bags are back!Gucci spring 2018 bags Gucci spring 2018 bagsVintage Gucci tassen in een nieuwe croco jasjeGucci spring 2018 bagsGuccy crossbody en clutch

Echt bijzonder zijn de grote weekendtassen met een vintage uitstraling. Als je goed kijkt, zie je aan beide kanten een rits uitsteken. Nu ben ik daar echt allergisch voor, want het ziet er zo goedkoop uit. Het is eigenlijk altijd een dead giveaway dat het een goedkope tas is. Let maar eens op als je op straat loopt. Maar Gucci kennende zijn dit geen goedkope tassen!

En die rits is het niet enige. Als je in Florence of ergens anders in Italië op vakantie bent geweest dan herken je het wel. Op marktjes zie je kraampjes met goedkope tassen. En meestal zie je 100x hetzelfde model. Ik vind dat sommige tassen uit deze collectie héél erg op deze markttassen lijken. Maar ze hebben de Gucci (of Guccy) treatment gehad. Ik zie het vooral terug in de rode shopper en in de crossbody met het ironisch verkeerd gespelde Guccy.

Het is hip om goedkoop te ogen maar het vooral niét te zijn!

Gucci spring 2018 bags

Check de hele Gucci collectie op Gucci.com. Deze collecties ligt aan het einde van het jaar in de winkels.

[Foto’s via Vogue Runway]

Vorige post Volgende post

Lees ook