Schoenen, Tassen

Highlights van New York Fashion Week herfst 2016

New York Fashion week fw 2016 Alexander Wang

New York Fashion week zit er weer op en voordat we doorgaan naar London, blik ik nog terug op de highlights van komend seizoen. Wat viel mij op? En zijn er nog nieuwe trends te bespeuren? En op welke tas werd ik instant verliefd? Kijk mee naar de mooiste, gekste en tofste tassen en schoenen van New York Fashion Week. Onder andere van Alexander Wang (zie bovenste afbeelding), Victoria Beckham, Yeezy en meer!

Alexander Wang

New York Fashion week fw 2016 Alexander Wang

Alexander Wang is dit jaar grungier dan ooit. Stond Wang een paar seizoenen terug (denk aan de H&M collectie) nog voor sportieve streetstyle, dit seizoen is het heel anders. De nineties streetstyle die je ook bij Vêtements ziet, is wel gebleven, maar dan veel rauwer. Zie het ‘romantische’ wietmotiefje en het overdadige gebruik van leer. Zowel in de schoenen en de tassen zien we veel studs, héél veel studs.

Yeezy

New York Fashion week fw 2016 Yeezy

Kanye wint de award voor de meest gehypete collectie van het jaar. Deze presentatie van zijn Yeezy Season 3 collectie viel gelijktijdig met de release van zijn album ‘The Life of Pablo’ dus er was héél veel media-aandacht voor deze show. Maar de collectie vond ik niet heel bijzonder. Een beetje hetzelfde zoals de eerdere Yeezy collecties. Ik ben wel benieuwd naar de PVC pumps, zouden die net zo populair worden als de Yeezy Boost sneakers? Als het aan Kim ligt wel, zij is er al op gespot.

Victoria Beckham

New York Fashion week fw 2016 Victoria Beckham

Victoria Beckham is dit seizoen van de printjes. Van strepen tot ruitjes, ook in de tassen komt dit element terug. De schoenen zijn simpel. Zwart met cut out details en een punt. Laarsjes werden afgewisseld door pumps en instappers. Ik vind het altijd grappig om te zien hoe de modellen de tassen dragen. Want dit is in real life echt onmogelijk. Het ziet er tof uit, maar echt zo onpraktisch met een volle tas!

Proenza Schouler

New York Fashion week fw 2016 Proenza Schouler

Ook bij Proenza Schouler dragen de modellen de tassen op een vrij onpraktische manier hun tassen. Stel je voor dat je even je telefoon uit je tas moet vissen als je je tas onder je oksel draagt? Onmogelijk. Maar Proenza Schouler laat zien dat ze naast de klassiekers zoals de PS1 en PS11 ook genoeg andere mooie tassen maken.

Marc Jacobs

New York Fashion week fw 2016 Marc Jacobs

Marc Jacobs had de meest dramatische collectie van heel New York Fashion Week. Best verfrissend om zo’n over de top (en niet echt draagbare) collectie te zien. Lady Gaga is fan, want ze droeg tijdens de Grammy’s van vorige week een custom made outfit voor haar David Bowie tribute. Niet draagbaar dus, maar wel inspirerend. Ik ben benieuwd welke elementen we terug zullen zien in andere collecties.

CoachNew York Fashion week fw 2016 Coach

Het Amerikaanse Coach goes retro en op reis lijkt het wel in deze collectie. En dat het een echt Amerikaans merk is zie je duidelijk terug in de cowboylaarzen en baseball jasjes. Sinds de Britse Stuart Vevers hoofdontwerper is bij Coach gaat het weer wat beter. Het leukste zijn de tassen met badges.

Hugo BossNew York Fashion week fw 2016 Hugo Boss

Het Duitse Hugo Boss showt al een paar seizoenen in New York. Maar met Jason Wu als ontwerper is Hugo Boss fashionabler (als dat een woord is) dan ooit. Bij Hugo Boss moet je zijn als je op zoekt bent naar een stijlvolle office outfit. Maar ook de tassen zijn erg chic. Zoals bijvoorbeeld dit hobo exemplaar, mijn favoriet uit deze collectie.

Jeremy ScottNew York Fashion week fw 2016 Jeremy Scott

Jeremy Scott ontwerp voor Moschino (over twee weken de show in Milaan!), maar hij heeft ook nog zijn eigen lijn. En die lijkt best wel veel op wat hij voor Moschino doet. Of Moschino lijkt gewoon heel erg op zijn eigen lijn. Anyhow, de humoristische stijl van Jeremy Scott herken ik van mijlenver. Altijd fun, tacky en een tikje ordi. Maar niemand maakt zulke goede referenties naar de popcultuur als Jeremy Scott.

[foto’s via Vogue Runway]

Vorige post Volgende post

Lees ook