Schoenen, Shoe Sunday

Hot or not? Marc by Marc Jacobs Ninja sneakers

Marc by Marc Jacobs Ninja sneakersMarc Jacobs is niet alleen bij Louis Vuitton gestopt, ook bij zijn goedkopere lijn Marc by Marc Jacobs heeft hij het designerstokje overgedragen aan twee andere ontwerpers. Luella Bartley en Katie Hillier ontwerpen sinds dit seizoen voor Marc by Marc Jacobs en hun esthetiek verschilt wel een klein beetje dan dat van Marc Jacobs zelf. Zo was MbMJ altijd een beetje quirky, meisjesachtig en klassiek, nu is MbMJ vooral heel erg wild en echt in your face. Dat is even wennen! Deze Marc by Marc Jacobs Ninja sneakers is ook direct het opvallendste paar uit de collectie. Hot or not?

Ik ben er voor mezelf nog niet helemaal uit of ik het vernieuwde MbMJ nou echt geslaagd vind. Ik moet toegeven dat de lijn de laatste seizoenen onder Jacobs zelf een beetje was ingedut. De kleding en de accessoires waren gewoon goede basics, maar geen super hippe on trend stukken. Zeker de tassen en schoenen zijn heel erg prima, al zien ze er wel heel lang hetzelfde uit (wat ook wel weer fijn is want zo raakt je tas nooit uit de mode). Als je een goede everyday tas zoek dan kan ik je zeker de Classic Q lijn aanbevelen. Maar nu even terug naar deze schoenen die we inderdaad zelfs op de runway zagen.

Marc by Marc Jacobs Ninja sneakersDeze Ninja sneakers zijn van een hele andere orde en zetten de toon voor de hele winter 2014 collectie. Ze zijn opvallend, over de top, chunky, 90’s en nog veel meer. Er gebeurt zo ontzettend veel bij dit paar schoenen; naast de felle kleuren heb je nog de dubbele hoge zool. Zouden we na de sneaker wedge nu de plateau sneakers weer terugkrijgen die we in de jaren 90 zagen?! Als je een muurbloempje bent of wilt zijn dan is dit paar schoenen echt niks voor jou, je krijgt met deze schoenen gegarandeerd opmerkingen en rare blikken. Ben je bijvoorbeeld Miley Cyrus, dan zijn deze schoenen echt jouw ding. Haar zagen we al eerder met een all black paar Ninja sneakers eerder dit jaar.

Marc by Marc Jacobs Ninja sneakersIk weet niet of ik dit paar nou briljant moet vinden (mits goed gestyled), of echt een lelijk gedrocht. Een ding weet ik zeker, mijn stijl is het niet. Als het wel jouw stijl is, dan koop je dit kleurige paar Marc by Marc Jacobs Ninja sneakers nu voor 428 euro via de Bijenkorf.

En wat vind jij van deze sneakers?

[runway foto via Style.com]

Vorige post Volgende post

Lees ook