Schoenen

Hot or not? Vetements laarzen

Vetements laarzen lighter

Schoenen die anders dan anders zijn kunnen op twee manieren uitpakken: ze zijn of te gek, of je fronst je wenkbrauwen en denkt huh?! Het Parijse Vetements maakt op dit moment faam met een eigen stijl die een kruising is tussen foute jaren 90 kleding en het conceptuele á la Maison Martin Margiela. Een interessante mix dus. En deze Vetements laarzen zijn op zijn minst ook interessant te noemen. Hot or not?

Vetements laarzen lighter

Vetements (vertaald: kleding) is een ontwerperscollectief met leden die voorheen werkten bij gevestigde modehuizen zoals Louis Vuitton, Balenciaga Céline en Maison Martin Margiela. Maar ze wilden wat anders en begonnen samen een label. In plaats van seizoenscollecties met een bepaald thema maken ze allemaal losse stukken die samen een collectie vormen. Echt een eenheid is het niet.

Maar het slaat aan want Vetements is toch wel het populairste merk van dit moment. Vooral Rihanna is fan. Echt draagbaar vind ik het niet (check hun lookbook), het is naar mijn smaak veel te rauw, te conceptueel en niet ‘mooi’ zoals we dat gewend zijn. Wel héél intrigerend dus. En misschien wel inspirerend, maar echt snappen doe ik dit nog niet. Misschien pas over drie seizoenen?

Vetements laarzen lighter Vetements laarzen lighterDe neon versie van de Vetements lighter boots

Op het eerste oog lijken dit gewone laarsjes, maar als je goed kijkt is de hak een aansteker. Best inventief toch? De lipstick-hak kende ik al, maar de aansteker-hak nog niet. Er zijn twee versies van deze laarzen: een sok en een leren uitvoering. Bij de laatste is de laars gevormd naar een voet. Dat is een knipoog naar Martin Margiela die dat vaker deed.

Heel conceptueel dus, maar echt hot vind ik deze laarzen niet. Met een prijskaartje van bijna 1000 euro laat ik deze Vetements laarzen over aan types zoals Rihanna en andere streetstyle figuren.

Hebben? Deze Vetements laarzen zijn nu te koop bij Matches. Prijzen vanaf 990 euro.

Vorige post Volgende post

Lees ook