Icons, Tassen

Icons: Céline Luggage tas

Céline Micro Luggage calfskin chestnut multicolour

De Céline Luggage tas is misschien wel een van mijn favoriete tassen ever. In 2010 kwam deze tas voor het eerst uit en nu zes jaar later is het nog steeds een van de populairste designertassen. Ze vliegen nog steeds de winkels uit dus deze tas is oprecht een icon te noemen. Er zijn vier verschillende maten Luggage tassen: de Nano, Micro, Mini en Phantom Luggage. Ik laat je ze allemaal zien + de huidige prijzen!

Céline Luggage mini and phantomMijn Mini Luggage in drummed halfskin uit 2011 en Phantom in stamped croc uit 2012

Eerder schreef ik al een stuk over de historie van de Luggage tas. De Luggage tas is geïnspireerd op een vintage Céline reistas uit de jaren 70. De Luggage was de tas waarmee Phoebe Philo Céline in één klap weer populair heeft gemaakt. Want wist je dat Céline eigenlijk een ingedut modehuis was waar Michael Kors vóór Phoebe Philo voor ontwierp?

Nano Luggage

Céline Luggage Nano Ink smooth calfskinNano in Ink smooth calfskin 1900 euro

De Nano is de kleinste tas uit de Luggage familie.

  • Afmetingen: 20 x 20 x 10 centimeter
  • Prijs: vanaf 1900 euro*

Micro Luggage

Céline Luggage micro navy blue woven cottonMicro in calfskin en katoen 1800 euroCéline Micro Luggage felt orange multicolourMicro in calfskin en vilt 1800 euroCéline Micro Luggage Souris drummed calfskinMicro Souris in drummed calfskin 2250 euro

De Micro Luggage is net een stukje kleiner dan de Mini Luggage. Deze maat is perfect als je wat kleiner bent. Ook de ‘wings’ zijn iets minder uitgesproken dan bij de Mini.

  • Afmetingen: 26 x 26 x 14 centimeter
  • Prijs: vanaf 2200 euro*

Mini Luggage

Céline Mini Luggage dune drummed calfskin Mini in Dune drummed calfskin 2400 euro

Dit is de originele maat van de Luggage serie.

  • Afmetingen 30 x 30 x 17 centimeter
  • Prijs: vanaf 2400 euro*

Phantom Luggage

Céline Luggage Phantom jade baby grained calfskinPhantom in Jade baby grained calfskin 2400 euro

De Phantom is de oversized versie. Deze tas komt ook nog in twee maten: small en medium. En geloof mij, medium is enorm large! Ik heb zelf de small Phantom Luggage uit 2012 in stamped croc.

  • Afmetingen 30 x 28 x 24
  • Prijs: vanaf 2400 euro*

celine luggage mini vs square phantomEen mini Luggage vs een medium square Phantom Luggage (uit de oude doos aka mijn Céline tassen foto-archief op mijn iPhone)

De Luggage tassen zijn in zes jaar tijd wel flink in prijs gestegen. Ik kan me nog herinneren dat de Mini Luggage in 2010 zo’n 1100 euro, wat een koopje! Inmiddels betaal je voor een Mini Luggage al snel 2200 euro. De Nano is ook flink in prijs gestegen, was de Nano in 2010 nog 950 euro, een Nano in 2016 kost gewoon 1900 euro. Whuutt! Had ik er toen maar een gekocht…

De prijs hangt vooral af van het materiaal en de grote. Zoek je een bepaalde uitvoering, bel dan naar de winkel om de prijs te verifiëren.

Verkooppunten

In Nederland kun je terecht bij Caesar Donna in Rotterdam, Azzurro Due en de Bijenkorf in Amsterdam en Kiki Niesten in Maastricht. In België verkoopt o.a. Houben in Antwerpen Céline. Online vind je af en toe een Céline tas bij Fashionette.

* Afhankelijk van het materiaal. Een tas in stof of vilt is wel goedkoper.

Vorige post Volgende post

Lees ook