Icons, Tassen

Icons: Louis Vuitton Noé tas

Louis Vuitton Noé tas promoBucket bags zijn op dit moment ongekend populair. Denk maar aan die van Mansur Gavriel die niet aan te slepen is. Je zou misschien denken dat dit model pas iets is van de laatste jaren. Niets is minder waar. De Louis Vuitton Noé tas komt al uit 1932! Tijd om de moeder der buideltassen eens wat beter te bestuderen. Ik heb alle modellen, kleuren en prijzen van deze iconische tas voor je op een rij gezet.

[UPDATE prijzen zijn aangepast januari 2017]

Louis Vuitton Noé

De Noé tas is inmiddels 82 jaar oud. Dat zou je niet zeggen hè? De tas ziet er echt nog ontzettend modern en fris uit. Dat komt natuurlijk omdat het model echt super simpel is. Je neemt een ‘zak’ met een langwerpige  stevige bodem, een middel lang hengels en een touwtje om de tas dicht te strikken. En voilà, de Louis Vuitton Noé is gemaakt!

De tas is in 1932 ontwikkeld voor een producent van champagne. Hij zocht een manier om stijlvolle vijf flessen champagne te vervoeren. Vier rechtop en één op z’n kop in het midden. Gaston-Louis Vuitton was de beroerdste niet en ontwierp de klassieke Noé tas voor hem. De vorm van een emmer bleek hiervoor perfect te zijn. De tas is ruim genoeg en ook nog eens makkelijk over je schouder te dragen.

Tegenwoordig is de Noé verkrijgbaar in het bekende Monogram Canvas, Épi leer, Damier Azur Canvas en het Monogram Idylle Canvas. Naast de standaard Noé is er ook de Petit Noé. Een tas die net een slagje kleiner is en met een hengsel om de tas comfortabel over je schouder te dragen. Om het nóg ingewikkelder te maken is er ook nog een Noé BB. Dit is ook een kleine variant, maar dan met een smalle basis waardoor de tas nog kleiner lijkt maar mét langer hengsel. Zo kan je de tas ook crossbody dragen.

Prijzen Louis Vuitton Noé tas

Louis Vuitton Noé tas epi kleurenNoé in Épi (kleuren: Quetche, Cyan, Piment, Ivoor, Noir, Fuchsia)

Noé (26 x 34 x 19 cm)

  • Épi 1560 euro
  • Monogram of Damier Azur Canvas 1040 euro
  • Monogram Idylle Canvas (let op, de vorm is wel iets anders) 1330 euro (niet meer te koop sinds april 2015)

Petit Noé NM (27 x 24 x 18 cm)

  • Épi 1420 euro
  • Monogram of Damier Azur Canvas 925 euro

Noé BB (24 x 22 x 15 cm)

  • Épi 1250 euro
  • Monogram of Damier Azur Canvas 895 euro

Nano Noé

  • Monogram of Damier Azur Canvas 650 euro
  • Épi 850 euro

Louis Vuitton Noé bb

BB Noé in Épi (kleurenp: Figue, Piment, Fuchsia, Mimosa, Cyan) en Damier Azur Canvas en Monogram Canvas

De mooiste uitvoering vind ik zelf de Noé in Épi leer. Het leer heeft een typische langwerpige nerf en een prachtige glans. Ook staat het Louis Vuitton logo subtiel onderaan. Dit in tegenstelling tot het Monogram Canvas waar de LV letterlijk overal staat en misschien een beetje schreeuwerig overkomt. Het Épi leer is ook veel stugger en duurzamer. Ik heb een aantal vintage exemplaren van 25 jaar oud gezien die er bijna nog als nieuw uitzien!

Als je wilt investeren in een stijlvolle en klassieke bucket bag, dan is de Louis Vuitton Noé tas echt iets voor jou. Met prijzen van tussen de 650 en 1600 euro is de Noé ook nog eens vriendelijk geprijsd. Bekijk alle modellen en kleuren op de website van Louis Vuitton. Liever een goedkoper exemplaar? Op sites zoals Designer-Vintage, eBay en Labellov vind regelmatig mooie exemplaren van deze tas.

Vorige post Volgende post

Lees ook