Icons, Tassen

Icons: Mulberry Bayswater

Mulberry Bayswater in croc

Het Britse label Mulberry is een merk met een grote focus op vakmanschap en kwaliteit. De Mulberry Bayswater is de bekendste en meest geliefde tas van dit merk en een echt icoon. Het is een tijdloos model uitgevoerd in het fijnste leer dat na verloop van tijd ook alleen maar mooier wordt. En vooral dat laatste is waarom zoveel mensen investeren in een Mulberry Bayswater.

Mulberry Bayswater oakMulberry Bayswater oak detailsBayswater in Oak

Sinds 1971 worden de meeste tassen met de hand in het Engelse Somerset gemaakt. Mulberry is trots op het feit dat meer dan de helft van alle tassen ook echt in Engeland worden gemaakt. In de twee grote Mulberry fabrieken werken zo’n 600 ambachtslieden aan onder andere de Bayswater. Er is veel aandacht voor details en vooral voor het leer.

Het lijkt misschien alsof dit model al tientallen jaren bestaat, maar niets is minder waar. In 2002 ontwierp Nicholas Knightly de Bayswater tas. Een moderne versie van de typisch Engelse dokterstas maar dan gemaakt voor de moderne vrouw. Een grote ruime tas met verstelbare riempjes, met een paar vakjes aan de binnenkant en de typische Mulberry ‘postman lock’. Door het langere hengsel draag je deze tas makkelijk over je schouder. Kortom, een echt ‘werkpaard’ van een tas dus.

Mulberry Bayswater blackBayswater in BlackMulberry Bayswater chocolateBayswater in Chocolate

Alle Mulberry tassen worden uitgevoerd in soep zacht en natuurlijk gelooid leer. Mulberry kiest bewust voor natuurlijk leer omdat dit leer na verloop van tijd soepel wordt en een mooi patina krijgt. Een patina ontstaat door bijvoorbeeld aanraking maar ook door dagelijks gebruik, krassen en bijvoorbeeld regen en andere invloeden.

De kleur Oak is misschien wel de mooiste uitvoering. Deze specifieke kleur wordt steeds intenser. Het leer gaat echt leven en vertelt een uniek verhaal. Je hoeft echt niet voorzichtig te zijn met deze tassen want Mulberry tassen kunnen erg goed tegen een stootje. Ze zijn ontworpen om er lang plezier van te hebben.

De Bayswater is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren die ook nog per seizoen kunnen wisselen. De kleur van de hardware is bijna altijd goud of zilver, al heb ik ook wel eens roségouden hardware gezien.

Mulberry Bayswater oxbloodBayswater in Oxblood

 

Ik heb zelf geen Mulberry Bayswater, ik kijk er al jaren naar maar ik heb de knoop nooit (of nog niet) doorgehakt. Wel heb ik een andere Mulberry tas, de Mabel. Dit was mijn allereerste écht dure tas en die heb ik erg veel gebruikt en veel plezier van gehad. Dat model is al jaren uit het assortiment maar ondanks het intensieve gebruik is het leer nog als nieuw. Mocht je twijfelen? Dan zou ik Mulberry echt aanraden. Je hebt er de rest van je leven plezier van!

Prijzen Mulberry Bayswater tas

De tas in gewoon leer is de goedkoopste versie en kost op dit moment 1100 euro (695 GBP).
Maar er zijn veel meer soorten, van ponyhaar tot mock croc en struisvogelleer. De Bayswater komt in heel veel verschillende soorten en prijzen. Kijk voor de actuele prijzen en meer informatie op Mulberry.com.

De enige Mulberry winkel zit in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Ook de Bijenkorf in Amsterdam heeft een klein assortiment Mulberry tassen. Online shop je de Bayswater via Mulberry of via Net-a-Porter, Luisaviaroma, Mytheresa en Harrods.

Vorige post Volgende post

Lees ook