Tassen

Johny Coca’s eerste collectie voor Mulberry

Mulberry AW 16 campagne

De eerste collectie van Johny Coca (ex-Céline) is eindelijk te koop. Tijdens de London Fashion Week van afgelopen februari werden we zagen we al een sneak peak. Maar nu ligt alles ook echt in de winkels. Johny’s eerste collectie voor Mulberry is niet heel edgy of spannend, wel erg mooi. En is de Clifton het antwoord op de populaire Céline Trio?!

Het nieuwe wapen van Mulberry is designer Johnny Coca. Het ging de laatste jaren niet echt heel goed met Mulberry. Het fijne betaalbare merk werd ineens heel veel duurder en verloor daardoor veel vaste klanten. Ander management én Johny Coca als de nieuwe hoofdontwerper moeten het tij keren.Voor Mulberry werkte Coca bij Céline en ontwierp hij tassen zoals de Trapeze en Trio. En laat de Trio (ik ben groot fan) nou één van de populairste tassen van Céline zijn. Jammer dat hij daar weg is, maar Mulberry heeft een talent in huis gehaald.

Johny Coca blijft Mulberry gelukkig wel trouw. Ja hij heeft een ander logo geïntroduceerd maar hij werkt wel met het perfecte leer waar Mulberry bekend om staat. Ook de typische Mulberry kleuren zoals bordeauxrood zien we gelukkig héél veel terug in deze Capsule Collection.

In deze collectie spelen drukknopen een hele grote rol. En eigenlijk speelde dat bij Céline ook al een grote rol bedenk ik me nu ik dit typ! Zo heeft de Trapeze twee drukknopen, de Trio zit met drukknopen aan elkaar vast, de schouderband van de Blade en Hobo verstel je met drukknopen en zelfs de Luggage heeft een verdwaalde drukknoop!

The Clifton

Deze nieuwe tas is denk ik het nieuwe paradepaardje van Mulberry. Het is eigenlijk de Céline Trio met een grote flap en een schouderketting. Het is een compacte crossbody tas met drie platte vakken. De grote flap verbergt eigenlijk dat de tas sterk op de Trio lijkt. Je sluit de tas door twee drukknopen, de signature style van dit Johny Coca.

De Clifton is verkrijgbaar vanaf 745 euro voor de kleinste maat. De grote Clifton kost 1195 of 1275 euro voor de croc versie.

Mulberry Clifton calf redMulberry Clifton calf red Mulberry Clifton small black classic grain Mulberry Clifton burgundy polished embossed croc Mulberry Clifton burgundy detailsDe binnenkant van de Clifton (en dit is toch net de Trio?!)

Maleybone

De Marleybone tas doet je misschien denken aan een dokterstas maar dan net wat moderner. Strak vormgegeven en afgewerkt met, alweer, drukknopen. Het doorgestikte leer lijkt op de tartanruit en dat is weer een typisch Brits patroon. Er zit een schouderband bij dus deze tas is nog praktisch ook. De perfecte werktas misschien?

De Marleybone kost 1095 euro

Mulberry Marleybone clay quilted small classic grain

Chester

Dit is misschien wel mijn favoriete model uit deze collectie! Het is een compacte tas die volgens Mulberry geïnspireerd is op vintage tassen. Het is een strakke minimalistische tas met een paar handige vakken en een afneembare schouderband.

Met een prijs van 1895 is dit model helaas wel wat duurder dan de rest van de collectie.Mulberry Chester black polished crocMulberry Chester black details

Ik ben wel enthousiast over deze collectie. De modellen zijn erg mooi en de prijzen zijn ook niet al te duur; alle tassen kosten rond de 1200 euro met uitzondering van de Chester. Ik ben benieuwd wat jij van deze collectie vindt! Laat het me weten in de comments 🙂

Shop deze nieuwe Mulberry tassen nu via Mulberry, MytheresaNet-a-Porter of bekijk de tassen bij de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Vorige post Volgende post

Lees ook