Tassen

Longchamp le Pliage Héritage tas

Longchamp Le Pliage Héritage tassenDe gewone Pliage viert dit jaar zijn 20e verjaardag. Om dat te vieren heeft Longchamp de Pliage Héritage ontworpen. Een tas die luxer en steviger is dan de gewone Pliage. En die je écht als handtas kunt gebruiken. Want de oude vertrouwde Pliage wordt vaak gebruikt als extra tas. Daar moest verandering in komen! En met de Pliage Héritage is het Longchamp goed gelukt om een mooie échte tas te maken. Ik ben dol op how it’s made filmpjes dus die heb ik ook voor je.

Sophie Dellafontaine, de kleindochter van Jean Cassegrain (oprichter van Longchamp), zegt dat de tas is ontworpen voor de werkende vrouw on the go. Een vrouw die hoogstwaarschijnlijk al de gewone Pliage gebruikt (wie niet trouwens?!). De Pliage Héritage is dus een multifunctionele tas; hij moet groot zijn voor werk, aantrekkelijk zijn voor een avondje uit en praktisch genoeg voor het weekend.

Longchamp Le Pliage Héritage flowersLe Pliage Héritage flowers 1055 euro

De Pliage Héritage lijkt sterk op de gewone Pliage, maar kan niet opgevouwen worden omdat de tas volledig is uitgevoerd in stevig leer. Het heeft een trompe-l’ouil effect aan de bovenkant. Zo lijkt het alsof de tas met een flap open kan, net als de pliage, maar dit is niet zo. De tas heeft gaat juist open zoals dokterstas . Ook heeft de Héritage een fijne lange schouderband. Het leer is een fijne stug en kan zeker tegen een stootje.

Longchamp Le Pliage Héritage blackLongchamp Le Pliage Héritage red

De tas heeft een prijskaartje van 900 euro voor de effen basic versie. De tassen met pony hair of met print kunnen oplopen tot 1300 euro. Best flinke prijzen! Maar daarvoor krijg je wel een handgemaakte Longchamp tas met de bekende kwaliteit zegt Dellafontaine. “It’s easy to make a lot, but not easy to make a lot with quality,” she said. “That’s part of the success I think.”

Longchamp Le Pliage Héritage purple Longchamp Le Pliage Héritage red leopardLe Pliage Héritage pony hair leopard 1330 euro
Longchamp Le Pliage Héritage beige

De tas Longchamp Pliage Héritage tassen zijn online verkrijgbaar via Longchamp maar ook o.a. bij in de winkels van de Bijenkorf.

 

Vorige post Volgende post

Lees ook