Bag vs Bag, Tassen

M2Malletier vs L’oéil tas

M2Malletier vs Loeil bag

Deze week las ik een interessant stuk op TheFashionLaw.com over een Amerikaans/Chinees label die Zara origineel laat lijken. Waarom? Zara laat zich inspireren door high end designers. L’oéil maakt er een sport van om labels zoals Céline (de logo’s!), the Row en ook M2Malletier schaamteloos te kopiëren. Zie jij het verschil?!

Fakes zijn nooit cool

Ik ben ontzettend tegen fakes. Het is niet alleen fout dat iemand anders een ontwerp of idee van een ander pikt. Vaak worden fake tassen ook op een schimmige manier geproduceerd en gaat het geld rechtstreeks naar criminele of terroristische organisaties. Foute boel dus.

The Fashion Law is een blog over mode en de wet en geeft een interessante kijk op bepaalde zaken binnen de mode. Zo schreven ze laatst een stuk over het merk L’oéil uit Los Angeles. Een merk die kleding, schoenen en tassen in Los Angeles zegt te ontwerpen maar het in China produceert. En ja China is hét land van de namaak.

M2Malletier copy catLinks L’oéil rechts M2Malletier

De werkwijze van L’oéil

Wat L’oéil doet is dat ze het onderscheid tussen echt en nep heel klein maken. Het logo lijkt als twee dubbels water op die van Céline. En de naam lijkt zelf wel een mix tussen Loewe en Céline. En van alle producten kan je bijna altijd het origineel terugvinden op bijvoorbeeld Net-a-Porter. Natuurlijk, Zara heeft genoeg items in dezelfde stijl (‘inspired by‘) als high end designermerken, maar het is nooit een 1 op 1 kopie.

TheFashionLaw noemt dat ‘post sale confusion.’ Stel je ziet iemand op straat lopen met deze fake M2Malletier tas van L’oéil, dan denk je misschien dat het een echte is. Maar dat is ie natuurlijk niet. Bovendien is het slechte kwaliteit en dat is weer schadelijk voor het echte merk. Want je zou kunnen denken dat de real deal ook crappy kwaliteit is.

Het meest in het oog springende detail van alle M2Malletier tassen is de metalen ‘needle top’ handvat. Dit handvat is geïnspireerd op middeleeuws pantser maar is nu puur decoratief. De tas verder is heel simpel waardoor het handvat opvalt. De tas van L’oéil heet Needle en dat zegt eigenlijk al genoeg (origineel…). Met een prijs van 88 dollar koop je een nepleren tas die wel de looks heeft, maar niet de kwaliteit van een echte M2Malletier tas.

Shop de originele M2Malletier tas voor 1138 euro via Net-a-Porter.com. Meer zien van L’oéil? Check Loéil.com.

Vorige post Volgende post

Lees ook