Tassen

Mansur Gavriel Sun bag

Mansur Gavriel Sun bag

Het New Yorkse Mansur Gavriel is hard bezig om hun collectie uit te breiden met meer modellen. Zo werden schoenen vorig seizoen toegevoegd. De Sun bag is het nieuwste model tas. Een simpele handtas met een strikje, net als bij de populaire Bucket bag. Verkrijgbaar in typische Mansur Gavriel kleuren zoals effen rood, zwart, cognac en donkergroen. Less is more bij Mansur Gavriel.

mansur gavriel sun bag suede blueSun bag in azzurro 1060 euromansur gavriel sun bag large suede blackSun bag large zwart suede 1170 euro

Mansur Gavriel is pas sinds 2012 bezig maar heeft nu al een cultstatus bereikt onder modeliefhebbers. Op het hoogtepunt van de hype was het bijna makkelijker om een Hermès Birkin te scoren dan een Bucket bag. Ik was erg blij toen ik bij toeval mijn Bucket bag vond. Inmiddels zijn de tassen van Mansur Gavriel bijna overal weer op voorraad.

Het succes hadden ze te danken aan de prijs van hun tassen. De Bucket bag kostte in het begin zo’n 450 euro. Iets duurder dan bijvoorbeeld Michael Kors maar goedkoper dan een tas van Chloé. In die prijscategorie was er blijkbaar nog niets leuks.

mansur gavriel sun bag grained leather whiteSun bag mini in blanc 1225 euro
mansur gavriel sun bag camelloSun bag mini in camello 900 euromansur gavriel sun bag grained leather forest greenSun bag in Moss 1445 euromansur gavriel sun bag brownSun bag in brandy 1115 euromansur gavriel sun bag large flamma redSun bag large in flamma 1550 euro

Er is wel een nadeel. Door de grote vraag zijn ze de tassen wel flink wat duurder geworden. Zo kost de Bucket bag inmiddels zo’n 600 euro. Deze Sun bag kost tussen de 900 en 1500 euro. Om eerlijk te zijn vind ik dat echt te duur. Ik vind mijn Bucket bag echt fantastisch en ik gebruik die tas erg veel. Maar ik vind de tassen van Mansur Gavriel niet meer waard dan 500 euro.

De kwaliteit is namelijk niet te vergelijken met bijvoorbeeld Chloé en Balenciaga. Zo heeft mijn Mansur Gavriel tas een aantal flaws en is gewoon niet zo mooi afgewerkt. Prima voor een tas van 450 euro. En op de productfoto’s kan ik zien dat het leer van de nieuwe tassen niet top notch is en de stiksels zijn ook niet super strak.

mansur gavriel sun bag large suede brownSun bag in suède mocca 1060 euromansur gavriel sun bag grained leather blueSun bag large in royal blue 1445 euro

Ik ben nog steeds een groot fan van Mansur Gavriel, maar ze moeten niet arrogant worden en teveel voor hun tassen gaan vragen 🙂 Dat neemt niet weg dat de Sun bag een enorm leuke tas is! Ik had gewild dat ze een stuk goedkoper waren…

Koop de Mansur Gavriel Sun bag nu via Colette.fr. De Sun bag is verkrijgbaar in mini, normaal en medium en de prijs is afhankelijk van het model en de leersoort.

[Header via Instagram/mansurgavriel]

Vorige post Volgende post

Lees ook