Tassen

Nieuw: Manu Atelier tassen

Manu Atelier Pristine bags

Als ik ergens enthousiast van word, is het wel van een nieuw en betaalbaar merk. Manu Atelier is zo’n merk en zit een beetje in hetzelfde straatje als Mansur Gavriel. Strakke simpele designs, mooi leer én prijzen rond de 400-600 euro. Manu Atelier is nog niet zo heel bekend, maar dit merk uit Turkije is er eentje om in de gaten te houden.

Manu Atelier Pristine bagsManu Atelier Pristine bag blackPristine bag 495 euroManu Atelier mini fernweh bag blackMini Fernweh rugzak 565 euro

Manu Atelier is in 2014 opgericht door Beste en Merve Manastır in Istanbul. Hun vader is een van de oudste leerfabrikanten van Turkije (sinds 1979) en met behulp van hun vader konden ze hun eigen merk oprichten. Ze wilden het vakmanschap en de ervaring van hun vader combineren met hun eigen creativiteit en designvisie. Sinds dat ze klein waren maakten Beste en Merve met hun vader al kleine tasjes van restjes leer. Het was dus logisch dat ze ooit samen ook tassen gingen ontwerpen.

Manu Atelier werd internationaal bekend nadat Eva Chen de Pristine tas gebruikte in haar bekende Instagram post (#evachenpose). Aanvragen van over de hele wereld kwamen binnen bij Manu Atelier en ze moesten de productie flink opschroeven. Inmiddels worden de tassen over de hele wereld verkocht. Bij Harrods en Selfridges in Londen, bij Holt Renfrew in Canada en online bij Stylebop en Net-a-Porter.

Manu Atelier mini Pristine bag pinkPristine mini bag in fuchsia 435 euro Manu Atelier micro Pristine bag green gold chainPristine Micro bag in groen met een schakelketting 360 euro

Pristine bag

De mooiste tas, naar mijn mening, is de Pristine bag. Dit is ook wel de signature tas van Manu Atelier. Het is een rechte strakke tas die een beetje doet denken aan een sigarettenpakje. De tas heeft ook een ‘dekseltje’ als flap maar geen echte sluiting. Heel erg recht toe recht aan dus. Een simpel maar mooi model, net als mijn favoriete Mansur Gavriel bucket bag. De enige versiering is het goudkleurige Manu Atelier logo. Dat logo doet me op de een of andere manier denken aan de afdruk van een vogelpootje. Heel cute.

De Pristine bag wordt gemaakt van natuurlijk gelooid leer in een satijngladde finish. De tassen worden met de hand in Istanbul gemaakt. De tas heeft één groot vak met een klein ritsvakje. De schouderband is heel handig verstelbaar.

Manu Atelier mini Pristine bag redDe binnenkant van de Pristine bag

Manu Atelier mini Pristine bag grey blueMini Pristine bag in grijsblauw 435 euroManu Atelier Pristine bag goldPristine bag in goud 495 euroManu Atelier Pristine bag light pinkPristine bag in lichtroze 495 euro

Maar er zijn ook nog andere modellen. Zoals een schoudertas en bucket bag. Niet zo’n krachtig ontwerp als de Pristine bag, maar ook heel mooi.

Manu Atelier schoulder bag leopardMini crossbody tas in luipaard pony hair 430 euro
Manu Atelier Zeal bucket bag burgundyZeal bucket bag 395 euro

Meer weten over hoe het balletje is gaan rollen bij Manu Atelier? The Business of Fashion schreef een goed stuk over Manu Atelier.

Manu Atelier wordt nog niet in Nederland verkocht, maar je kan de tassen bestellen via ManuAtelier.com of via Stylebop en Net-a-Porter.

Vorige post Volgende post

Lees ook