Tassen, TBH Favorites

Mijn eerste Chanel tas: de Chevron Flap

Chanel tas verpakking magazineIk schreef er vorige week al even over in mijn Wishlist Wednesday blog: het zou toch wel heel leuk zijn als ik in Parijs een Chanel tas zou kopen. Mijn missie in Parijs was dus ook het scoren van een Chanel tas. Met zes winkels en boetieks in Parijs moest dat zéker lukken. En jawel, in de vierde Chanel boetiek op de Avenue Montaigne was het raak! Mijn eerste Chanel tas was een feit en ik zit nog steeds op een roze wolk. Lees meer over mijn nieuwe tas en deze bijzondere ervaring in Parijs.

chanel tas aankoopIn mijn blog van vorige week vertelde ik al dat ik mijn oog had laten vallen op de Boy bag, de nieuwste klassieker van Chanel. Deze mooie stoere tas heb ik de laatste tijd bij heel veel celebrities en andere bloggers gezien en ik vond ‘m steeds mooier worden (ja, ook ik ben inderdaad beïnvloedbaar). Toen ik schreef over de pre-fall collectie werd ik helemaal verliefd, deze tas móet ik hebben! Toen ik afgelopen vrijdag in Parijs aankwam ging ik direct naar een Chanel boetiek. De originele winkel van Coco Chanel, aan de Rue Cambon (twee straten vanaf ons hotel) was de eerste stop.
Chanel tas Boy bagsNadat ik vertelde wat ik wilde hebben, een Chanel Boy, trok de verkoopster zonder problemen letterlijk alles uit de kast voor mij. Onder andere de Boy met de herringbone/V structuur (in Chanel termen Chevron genoemd, links op de foto) waar ik vorige week over schreef en al een beetje verliefd op was en de klassieke Boy in lambskin (rechts op de foto). Wat waren ze mooi!

Beide tassen hebben donker zilverkleurig (ruthenium) gekleurd hardware. Ook liet ze me de Boy zien met goudkleurig hardware uitgevoerd in het duurzame caviar leer, die vond ik minder mooi. Na lang wikken en wegen ben ik vertrokken. Ik kon de knoop nog niet doorhakken. Een van de redenen was dat ik altijd goudkleurige sieraden draag, terwijl de Boy die ik wilde niet uit goudkleurig hardware bestaat. Nu is ruthenium ook erg mooi, maar niet voor mij. Dus, bij twijfel, niet doen.
Chanel tas ingepaktGelukkig was dit pas de eerste winkel en ik had er nog meer te gaan. De Chanel boetiek aan de Rue Royale had niets dat mij interesseerde op voorraad. Ze vertelden mij wel dat de boetiek aan de Avenue Montaigne heel veel Boy bags op voorraad zouden hebben. Next stop: Avenue Montaigne! Wat een enorme (drukke) winkel was dat! Ze hadden wel wat ik zocht, namelijk de Boy in heel veel kleuren! Maar ze hadden ook iets anders dat ik misschien nog wel mooier vond… Direct bij binnenkomst zag ik een tas die leek op dé klassieke Chanel tas die iedereen wel kent met het herkenbare vierkante stiksel, maar dan met chevron patroon. Iets wat ik eerder zo mooi vond aan de Boy die ik oorspronkelijk op het oog had.

Chanel tas tissue paper ingepaktToen de sales assistant mij de Chevron Flap liet zien was het echt liefde op het eerste gezicht. Die moest ik hebben! Het was, net als de Boy met hetzelfde patroon, een tas uit een tussen collectie maar heeft meer weg van de all time klassieker van Chanel. Bijkomend voordeel is dat deze tas niet standaard in de collectie zit, best bijzonder dus.
Chanel tas tissue paper ingepaktDe tas is een slag kleiner dan de klassieke flap bag maar groot genoeg voor mij. Deze tas ziet er ook klassieker uit dan de moderne Boy en eigenlijk vind ik dat ook wel mooier. Een groot pluspunt is dat je deze Chevron flap crossbody kunt dragen, wat met de classic flap niet echt goed kan. Het andere pluspunt is dat dit model, in tegenstelling tot een Boy, is wél met leer gevoerd. Als je een flinke bedrag betaalt voor een tas wil je liever niet dat deze in stof gevoerd is. Toen ik de tas uiteindelijk kocht werd hij ook extreem mooi verpakt, zie foto hierboven. De tas werd in veel lagen tissue papier gewikkeld. Echt een kunstwerkje en bijna zonde om uit te pakken.

Chanel tas Chevron flapNatuurlijk pakte ik de tas direct uit toen ik in het hotel was. Ik ben onwijs blij met de aankoop, ook al pakte het net anders uit dan gepland. Ik kan het iedereen aanraden om een weekendje Parijs te boeken om daar een Chanel tas te kopen. Ik heb de rest van het weekend de tas direct gebruikt en niet meer losgelaten. Zo mooi is hij! <3 P.S. dit is mijn 200e blogpost!
chanel tas Chevron flap tbh

[xyz-ihs snippet=”Adsense-banner”]

Vorige post Volgende post

Lees ook