Schoenen, Shoe Sunday

Miskopen: Saint Laurent sneakers

saint laurent sneakers SL06 black

Iets een miskoop noemen is niet leuk. Zeker niet als je een paar honderd euro hebt uitgegeven aan een nieuw paar schoenen. Maar soms gebeuren die dingen. En ook al word ik steeds beter in miskopen vermijden, soms weet je gewoon niet dat het een miskoop is. Mijn laatste miskoop zijn de Saint Laurent sneakers.

saint laurent sneakers SL06 black

Deze sneakers wilde ik érg graag hebben. Het zijn de perfecte zwarte sneakers. Ze stonden daarom ook een hele tijd op mijn wishlist. Toen ik ze in de sale bij de Bijenkorf vond met 40% korting kon mijn geluk niet op. Maar achteraf bleek het een beetje een miskoop te zijn. Hadden ze daarom misschien de sale gehaald?!

Het probleem

Soms moet je gewoon heel eerlijk zijn als je een paar schoenen past. Met kleding heb ik het trouwens ook. Als het niet metéén goed zit, dan gaat het never ever goed zitten. Maar ja, soms kijk je door een roze bril naar je nieuwe aankoop.

Best gek dat deze simpele sneakers voor geen meter zitten he? Ze hebben meerdere (!) issues:

  1. De veters zijn te kort. Echt, ik kan deze sneakers alleen strikken met een lullig half mini strikje. Nieuwe veters kúnnen een oplossing zijn dus dat ga ik binnenkort proberen.
  2. De achterkant is extreem laag. Ken je dat gevoel dat schoenen in je hielen snijden? Dat gevoel heb ik bijna altijd. Ook het gevoel dat ik er ieder moment uit kan slippen is niet fijn.
  3. Het leer is heel stug. Je kan ze natuurlijk inlopen, maar dat is het probleem. Ik doe ze eigenlijk nooit aan…
  4. De tong is heel dik en daardoor zitten ze heel gek. Tel daarbij punt 1, 2 en 3 op en ze zitten gewoon helemaal niet lekker! 🙁

saint laurent sneakers SL06 black

Ik weet dat ik niet de enige ben. Ik ken een aantal mensen die deze sneakers ook hebben en zij klagen over hetzelfde probleem. Ze zitten zo ontzettend raar! Dus je bent gewaarschuwd, heb je deze Saint Laurent sneakers op het oog? Probeer ze te passen en loop een rondje in de winkel of thuis. Misschien zitten ze bij jou wel goed…

Als jij deze schoenen hebt, hoe zitten ze bij jou? En doe je ook wel eens een miskoop?

Vorige post Volgende post

Lees ook