Tassen

Moschino collectie herfst winter 2014

Rita Ora Moschino collectie herfst winter 2014Inspiratie kan overal vandaan komen bewijst Jeremy Scott, sinds kort hoofdontwerper bij Moschino, maar weer eens. Zijn herfst winter 2014 collectie staat vol verwijzingen naar de consumptiemaatschappij waarin wij leven. Mix fast food met high fashion en je hebt de collectie van Moschino. Misschien lijkt het je wat gek, een McDonalds inspired tas, maar vergis je niet; de collectie is zo populair dat het de winkels uitvliegt. Kijk mee naar deze lollige doch serieuze collectie.

Je kan je afvragen of Jeremy Scott, voor zijn eigen label houdt hij er ook een vrij uitgesproken stijl op na, met deze collectie onze goede smaak tart. Maar wat is nou eigenlijk goede smaak? “Daar valt zeker over te twisten” moet Scott hebben gedacht dus bracht hij Spongebob, McDonalds, snoepverpakkingen en een hoop verwijzingen naar Chanel (toch het toonbeeld van goede smaak) naar de catwalk. Yep, inderdaad Spongebob is de laatste mode. Vergeet trouwens niet dat het label Moschino al sinds de oprichting door Franco Moschino de mode op de hak neemt. Moschino was satirische mode. Nu anno 2014 geeft Scott daar zijn eigen draai aan.Moschino collectie herfst 2014 Spongebob McDonaldsFrontrow zaten onder andere Rita Ora en Katy Perry met hun vriendinnen. Beide goed bevriend met Scott en dat was ook wel een beetje typisch aan de show. Het waren allemaal outfits die Rita Ora of Katy Perry zo zouden kunnen dragen. Wat ze overigens de dagen voor en na de show ook deden. De kleding en de tassen waren erg schreeuwerig, over the top en totaal niet geschikt voor jou (gokje) en mij. Het leek misschien wel alsof hij een reeks stageoutfits voor de twee zangeressen had ontworpen. Want wie draagt dit anders? Maar laten we de accessoires wat nader bekijken. Dit is immers een accessoiresblog, geen fashionblog!

Moschino collectie herfst 2014 Spongebob McDonalds

Rugzak 827 euro en schoudertas 842 euro via Moschino

De grootste hit uit de show is misschien wel de Chanel look a like McDonalds inspired flap bag in rood met geel. De grote gele M is bij deze tas ineens niet meer de M van McDonalds (slechte smaak) maar die van Moschino. Terwijl de vorm van de tas meer aan Chanel (goede smaak) doet denken. Zeker als we een doorgestikke tas zien met een ketting als hengsel. Alleen nu is de ketting ineens van ‘goedkoop’ plastic, mind you, want de tas kost nog steeds een flinke duit. Ik vind de tas niet per se niet mooi, maar ik snap wel wat Scott hier heeft gedaan. Het is vooral een grappige tas. Als in ‘ha-wat-grappig-kijk-ik-neem-mode-niet-serieus’.

Moschino collectie herfst 2014 Spongebob McDonalds Rita OraScott refereert bij deze tas al even naar Chanel. Maar het kan nog veel letterlijker want even later in de collectie zien we het befaamde Chanel jasje in de vorm van een leren tas. Inclusief doorgestikt leer een kettinghengsel. De vorm van de tas doet mij denken aan die tassen die wij in de jaren ’90 maakte van oude spijkerbroeken. Het idee is misschien wel leuk, de uitvoering iets minder. De tas is een karikatuur van zichzelf, wat eigenlijk ook voor de hele show geldt. Nog een grappig detail: het jurkje dat Rita Ora hier aan heeft, heeft de print van een Chanel authenticity card. Dat is het kaartje met een uniek nummer dat bij iedere Chanel tas ziet zodat je kan zien hoe oud je tas is en of ie inderdaad wel echt is. Zijn deze tassen je too much voor je? Hieronder vind je twee iets meer ‘ingetogen’ tassen uit de collectie.

Moschino collectie herfst 2014 Spongebob McDonalds Rita OraZwarte leren ‘jas’tas 1782 euro en kleine rode buideltas 737 euro via Moschino

Ben je nou ook zo laaiend enthousiast, als menig ander blogger of wannabe celebrity, over deze collectie? Haast je dan snel naar de online webshop van Moschino en sla je slag!

Vorige post Volgende post

Lees ook