Tassen

Mulberry tassen herfst/winter 2016

Mulberry tassen herfst winter 2016

Het zijn spannende tijden voor Mulberry. Met Johnny Coca (ex-accessoiresontwerper bij Céline) als nieuwe head of design probeert Mulberry het tij te keren. Het Engelse merk was een beetje in het slop geraakt, denk aan suffe modellen en véél te hoge prijzen, en probeert met een nieuwe stijl weer meer mee te doen met de grote namen. Afgelopen zondag showde Mulberry de nieuwe collectie. Ook zo benieuwd naar Mulberry 2.0? Lees dan snel verder.

Mulberry tassen runway looks fw 2016
Mulberry tassen Johnny Coca fw 2016

Het nieuwe wapen van Mulberry is designer Johnny Coca. Voor Mulberry werkte hij bij Céline en ontwierp hij tassen zoals de Trapeze. De Trapeze is naast de Mini Luggage en Trio één van de populairste tassen van Céline. Jammer dat hij daar weg is, maar Mulberry heeft een talent in huis gehaald. De verwachtingen voor de nieuwe collectie waren hoog, maar we hebben al een heel klein voorproefje gehad door de Kite tas. Is de rest van de collectie dezelfde stijl?

Een beetje wel. De tassen doen mij inderdaad sterk denken aan die van Céline, maar dan gecombineerd met het beste van Mulberry. Dus donkere warme kleuren en prachtig leer. De echte Mulberry fan vindt deze collectie misschien te modern en te anders. Maar ik denk dat het goed is dat er een frisse wind door Mulberry waait.

Waar ik vooral benieuwd naar ben, zijn de prijzen. Als de prijzen onder de 1000 euro blijven, dan is het een hele mooie collectie voor een goede prijs. Zijn de prijzen rond de 1500-2000 euro, dan koop ik (en ik denk met mij vele anderen) toch liever Céline. Ik hoop dat Mulberry niet weer de fout maakt om hun tassen te duur in de markt te zetten. De fijne prijzen waren vroeger echt de kracht van Mulberry.

Mulberry tassen Press Stud collectionPress Stud collectieMulberry tassen the CliftonThe Clifton

Meer zien van deze Mulberry collectie? Check Mulberry.com/fashion-week en blijf op de hoogte van de nieuwe collectie van Johnny Coca. Als er meer bekend is over de prijzen en de modellen, dan lees je dat ook hier!

[Foto’s via Mulberry en Vogue Runway]

Vorige post Volgende post

Lees ook